MYSTERIUM: Det er fremdeles et mysterium hvor Libyas styrtede leder Muammar Kadhafi befinner seg. I kveld ble det kjent at flere av Kadhafis familiemedlemmer befinner seg i Algerie. Foto: Reuters/Ismail Zitouny/Scanpix
MYSTERIUM: Det er fremdeles et mysterium hvor Libyas styrtede leder Muammar Kadhafi befinner seg. I kveld ble det kjent at flere av Kadhafis familiemedlemmer befinner seg i Algerie. Foto: Reuters/Ismail Zitouny/ScanpixVis mer

Kadhafis familie i skjul i Algerie

Men hvor Muammar Kadhafi selv skjuler seg, er fremdeles et mysterium. Khamis Kadhafi meldt drept for tredje gang i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muammar Kadhafis kone Sofia, dattera Aisha og sønnene Hannibal og Mohammed befinner seg i Algerie, bekrefter utenriksdepartementet i Algerie i kveld.

- Kadhafis hustru Sofia, hans datter Aisha og sønnene Hannibal og Mohammed, samt deres barn, kom til Algerie klokken 8.45 over den algerisk-libyske grensen, opplyser departementet i en uttalelse.

Uttalelsen inneholder imidlertid ingen opplysninger om Muammar Kadhafi selv, og det er forsatt uklart hvor Libyas styrtede leder gjemmer seg.

Opprørssjefer hevder i kveld at Khamis Kadhafi, som har ledet den fryktede 32. brigade, har blitt drept, melder Sky News.

Men om det er riktig, er vanskelig å si. Det er tredje gang Khamis Kadhafi har blitt meldt drept. Først kom meldingene i mars om at Khamis hadde blitt drept i et kamikaze-angrep i Tripoli, men dette ble avvist da det ble hevdet at han var i live og ledet soldatene sine i Zliten. 5. august påsto en opprørstalsmann at han hadde blitt drept i et luftangrep. Dette ble på nytt benektet av Kadhafis talsmann.

Hvor de andre sønnene til Kadhafi befinner seg er uklart.