Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kadhafis kone og datter har flyktet fra Libya

Skal ha krysset grensen til Tunisia.

- FLYKTET: Muammar Kadhafis kone Safiya og datter Aisha skal ha flyktet fra Libya og tatt seg inn i nabolandet Tunisia. Foto: AP Photo/Dimitri MESSINIS/SCANPIX
- FLYKTET: Muammar Kadhafis kone Safiya og datter Aisha skal ha flyktet fra Libya og tatt seg inn i nabolandet Tunisia. Foto: AP Photo/Dimitri MESSINIS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muammar Kadhafis kone Safiya og datter Aisha har flyktet fra Libya og krysset grensen til Tunisia. De ankom landet med en libyisk delegasjon 14. mai, sier sikkerhetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

Kona Safiya, som er en tidligere sykepleier fra byen Al Bayda nordøst i landet, og Aisha skal for øyeblikket angivelig befinne seg i et flyktningesenter på turistøya Djerba i sør.

- Det var ventet at de skulle dra videre i går, men de er fortsatt på Djerba, sier kilden til Reuters.

Saken er ikke bekreftet fra offentlig hold, og ytterligere detaljer er foreløpig ikke kjent. Libyske myndigheter har avstått fra å kommentere så langt.

Sykepleier og advokat Kadhafis kone er en tidligere sykepleier fra den nordøstlige byen Al Bayda, mens Aisha - Kadhafis eneste biologiske datter av totalt åtte barn - er født i 1976 og utdannet advokat. Hun er gift med en oberst i den libyske hæren og har tre barn.

Aisha har blant annet vært del av tidligere Irak-president Saddam Hussein juridiske team, og er en uttalt supporter av den irske paramilitære organisasjonen IRA samt opprørerne i Irak.

I februar ble Aisha fratatt stillingen som goodwillambassadør for FN, en tittel hun fikk i 2009 for arbeidet med HIV/AIDS, fattigdom og kvinnerettigheter i Libya.

Sønnen er drept Det ser ikke ut til at Kadhafis kone og datter reiste med den libyske oljeministeren Shokri Ghanem, som trolig også hoppet av til Tunisia nylig. Libyske myndigheter insisterer imidlertid på at den tidligere statsministeren er ute på en diplomatisk reise.

Et NATO-angrep mot mål i hovedstaden Tripoli i forrige uke tok livet av Kadhafis yngste sønn Saif al-Arab, tre av barnebarna samt flere venner og naboer, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Opprøret mot Libyas leder og hans 41 år lange styre startet i februar. Flere tusen personer er døde som følge av urolighetene.

- FLYKTET:  Kadhafis datter Aisha skal ha tatt seg inn i Tunisia med moren Safiya. Foto: AFP PHOTO/JOSEPH EID/SCANPIX
- FLYKTET: Kadhafis datter Aisha skal ha tatt seg inn i Tunisia med moren Safiya. Foto: AFP PHOTO/JOSEPH EID/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media