Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kadhafis oljeminister hoppet over til opprørne

Skal ha rømt til øy i Tunisia.

 STAKK FRA KADHAFI:  Tidligere statsminister i Libya, nå oljeminister og styreformann i det mektige statsoljeselskapet NOC, Shukri Ghanem, har gått over til opprørerne og har hoppet av til Tunisia, ifølge tunisiske sikkerhetskilder og opprørsledelsen i Libya. Muammar Kadhafis regime har ennå ikke kommentert saken. Her er Ghanem omringet av reportere på et OPEC-møte i Wien 1. februar 2008. ARKIVFOTO: SAMUEL KUBANI, AFP/SCANPIX.
STAKK FRA KADHAFI: Tidligere statsminister i Libya, nå oljeminister og styreformann i det mektige statsoljeselskapet NOC, Shukri Ghanem, har gått over til opprørerne og har hoppet av til Tunisia, ifølge tunisiske sikkerhetskilder og opprørsledelsen i Libya. Muammar Kadhafis regime har ennå ikke kommentert saken. Her er Ghanem omringet av reportere på et OPEC-møte i Wien 1. februar 2008. ARKIVFOTO: SAMUEL KUBANI, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyas oljeminister og styreformannen i det statlige libyske oljeselskapet (NOC), Shukri Ghanem, har hoppet av og befinner seg på øya Djerba i Libyas naboland Tunisia, opplyser en tunisisk sikkerhetskilde til flere nyhetsbyråer.

- Han er på et hotell med andre libyske tjenestemenn, opplyser kilden til Reuters.


Over til opprørerne Natt til tirsdag meldte kilder i opprørsrådet i Libya at styreformannen for NOC hadde brutt med regimet og sluttet seg til opprørerne.

Libyske myndigheter har så langt ikke kommentert opplysningene.

Ghanem har vært styreformann i NOC siden 2006. Han pleier å representere Libya på møtene til oljekartellet OPEC.

Han var statsminister i Libya fra 2003 til 2006.

(NTB - Reuters).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media