Saif al-Islam, Muammar Kadhafis sønn som fortsatt er på rømmen fra Libyas nye ledere, lover i et lydopptak å fortsette kampen mot dem som avsatte og drepte hans far. Foto: Imed Lamloum / AFP / Scanpix
Saif al-Islam, Muammar Kadhafis sønn som fortsatt er på rømmen fra Libyas nye ledere, lover i et lydopptak å fortsette kampen mot dem som avsatte og drepte hans far. Foto: Imed Lamloum / AFP / ScanpixVis mer

Kadhafis rømte sønn vil fortsette kampen

Saif al-Islam, Muammar Kadhafis sønn som fortsatt er på rømmen fra Libyas nye ledere, lover i et lydopptak å fortsette kampen mot dem som avsatte og drepte hans far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble et lydopptak av Saif sendt på TV-kanalen Al Arabiya.

- Vi vil fortsette motstanden. La rottene og NATO forsvinne. Dette er vårt land hvor vi lever og dør, sa angivelig Saif i lydopptaket.

Lydopptaket var veldig kort, noe som kan bety at det ble sendt direkte og at Gaddafis sønn valgte å avslutte raskt i frykt for å bli overvåket.

Hans skjebne er fortsatt uklar. Helt siden Muammar Gaddafi ble pågrepet og drept torsdag, har det versert ulike historier om hvor sønnen Saif al-Islam befinner seg. De siste tre dagene er det kommet en rekke meldinger fra Det nasjonale overgangsrådet (NTC) om at han skal være pågrepet, men ingen har ennå kunnet bevise dette.

Søndag sa en kommandant for NTCs styrker at opprørssoldater hadde omringet et område hvor de trodde Saif al-Islam befant seg.

(NTB)