Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kadhafis sønn drept i NATO-angrep

Tre av Kadhafis barnebarn ble også drept i flyangrepet.

USKADD: Muammar Kadhafi oppholdt seg selv i huset som ble bombet, men slapp uskadd fra angrepet, sier talsmannen. Tre av Kadhafis barnebarn ble derimot drept i flyangrepet, blir det opplyst. Her fra en tale han holdt på libysk tv lørdag. Foto: SCANPIX/REUTERS
USKADD: Muammar Kadhafi oppholdt seg selv i huset som ble bombet, men slapp uskadd fra angrepet, sier talsmannen. Tre av Kadhafis barnebarn ble derimot drept i flyangrepet, blir det opplyst. Her fra en tale han holdt på libysk tv lørdag. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den yngste av Muhammar Kadhafis seks sønner, Saif al-Arab (29), er blitt drept av et NATO-bombeangrep i den libyske hovedstaden Tripoli i natt. Det bekrefter en talsmann for den libyske regjeringen, ifølge BBC.

Kadhafi og kona var også til stede i villaen som ble rammet av bombeangrepet, men begge slapp uskadet unna.

I tillegg til Kadhafis sønn, ble også tre av hans barnebarn drept i bombeangrepet.

- Drapsforsøk på lederen Journalister på stedet forteller at bygningen ble kraftig skadet og at en udetonert bombe fortsatt er i bygningen, ifølge BBC.

En talsmann for den libyiske regjeringen, Moussa Ibrahim, forteller at villaen ble angrepet «med full kraft».

- Angrepet resulterte i en martyrdød for Saif al-Arab Gaddafi og de tre sønnene hans. Dette var imidlertid et direkte forsøk på å drepe lederen av dette landet, sier Ibrahim.

Saif al-Arab var kjent for å holde en lav profil og bodde og studerte i mange år i München i Tyskland.

Flere angrep Angrepet kom like etter en skole for funksjonshemmede barn i Tripoli ble rammet av NATO-flyenes bomber. Målet med denne bombingen skal også ha vært å bombe Kadhafi, men her ble ingen personer skadet.

Norge er et av seks land som deltar i bombingen av mål på bakken i Libya, men det er ikke kjent hvilken nasjonalitet flyene som deltok i nattens angrep, hadde.

FNs sikkerhetsråd har i en resolusjon åpnet for bruk av militærmakt for å beskytte sivilbefolkningen mot regjeringsstyrkene i Libya, og NATO har høstet kritikk for å angripe det enkelte hevder er ikke-militære mål.

Tidligere i uka bombet norske fly ifølge kilder i Pentagon en bygning tett ved Muammar Kadhafis residens i Tripoli. Ifølge talsmenn for regimet ble flere personer drept i angrepet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media