TILTALT: Saif al-Islam, sønnen til den tidligere diktatoren i Libya, Muammar Kadhafi, møtte søndag i retten via videolink. Han står tiltalt for kriminelle handlinger da han forsøkte å stanse opprøret mot faren, som ble styrtet våren 2011. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWI
TILTALT: Saif al-Islam, sønnen til den tidligere diktatoren i Libya, Muammar Kadhafi, møtte søndag i retten via videolink. Han står tiltalt for kriminelle handlinger da han forsøkte å stanse opprøret mot faren, som ble styrtet våren 2011. Foto: EPA/SABRI ELMHEDWIVis mer

Kadhafis sønn for retten i Libya via videolink

En av den tidligere diktatoren Muammar Kadhafis sønner vitnet i rettssaken mot seg i Libya via videolink søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saif al-Islam, som er den mest kjente av den avdøde diktatorens sønner, smilte selvsikkert på skjermen som viste videooverføringen fra et fengsel i byen Zintan, der han har vært fengslet siden han ble tatt av opprørere.

Opprørerne nekter å overlevere Saif til myndighetene fordi de ikke stoler på at myndighetene kan garantere at han ikke rømmer. Men de har tillatt at han kan stilles for domstolen i Tripoli via internett.

22 andre tjenestemenn fra Kadhafi-regimet var til stede i rettssalen i det strengt bevoktede al-Hadba-fengselet, blant andre den tidligere etterretningssjefen Abdullah al-Senussi. Åtte andre tiltalte var med via videolink fra Misrata.

De omfattende tiltalene er blant annet på drap, bortføring og misbruk av offentlige midler i tillegg til mishandling og overgrep under revolusjonen i 2011, som førte til at Kadhafi ble styrtet og drept i oktober samme år.

Dommeren brukte 20 minutter på å lese opp tiltalene, som blant annet sier at mennene ga ordre om å drepe fredelige demonstranter og fengsle opposisjonelle.

(NTB)