SPIONSJEF: Abdullah al-Senoussi er tidligere etteretningssjef i Libya. Nå er han etterlyst for krigsforbrytelser, og sist oservert i Niger. Foto: Dario Lopez-Mills
SPIONSJEF: Abdullah al-Senoussi er tidligere etteretningssjef i Libya. Nå er han etterlyst for krigsforbrytelser, og sist oservert i Niger. Foto: Dario Lopez-MillsVis mer

- Kadhafis spionsjef observert i Niger

Libyas tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senoussi, som er etterlyst for krigsforbrytelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Libyas tidligere etterretningssjef Abdullah al-Senoussi, som er etterlyst for krigsforbrytelser av Den internasjonale straffedomstolen, er observert i Niger, ifølge regjeringskilder.

- Abdullah al-Senoussi skal befinne seg i den nordlige delen av Niger, sier en kilde i regjeringen i Libyas naboland til AFP.

Niger grenser mot Libya i nordøst.

Libyas spionsjef al-Senoussi ble i mai etterlyst av ICC for forbrytelser mot menneskeheten, i likhet med Muammar Gaddafi og hans nest eldste sønn Saif al-Islam.

Etter drapet på Kadhafi er det eventuelt bare al-Islam og al-Senoussi som vil kunne bli stilt for den internasjonale domstolen, dersom de nye myndighetene i Libya går med på dette. Det hersker full forvirring om hvor al-Islam befinner seg, og opplysningene om al-Senoussi i Niger er ikke bekreftet.

(NTB)