Kadima-minister krever maktdeling i Israel

- Statsministerposten må gå på omgang mellom Kadima og Likud.

ROTERE: Minister for offentlig sikkerhet, Avi Dichter, mener valgresultatet i Israel betyr maktdeling, der statsministerposten går på omgang. Foto: Scanpix
ROTERE: Minister for offentlig sikkerhet, Avi Dichter, mener valgresultatet i Israel betyr maktdeling, der statsministerposten går på omgang. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ledende politiker fra sentrumspartiet Kadima krever at den israelske statsministerposten må gå på omgang mellom Kadima og den andre valgvinneren, høyrepartiet Likud.

En rotasjon er det minste Kadima kan kreve for at en stabil regjering skal kunne se dagens lys, mener Avi Dichter, minister for offentlig sikkerhet i den avtroppende regjeringen.

Han truer med at Kadima vil gå i opposisjon dersom det ikke får gjennomslag for kravet.

- Tzipi Livni har fått støtte fra allmennheten, og det må Netanyahu godta. Vi må ha en rettferdig likevekt mellom de to partiene, sier Dichter.

Trenger støtte

Både Kadima-leder Tzipi Livni og Likuds leder Benjamin Netanyahu kjemper om å få oppdraget som regjeringssjef. I tirsdagens valg fikk Kadima 28 av de 160 plassene i nasjonalforsamlingen Knesset, mens Likud fikk 27.

Den som klarer å samle mest støtte i Knesset, får danne ny regjering. Netanyahu har så langt samlet støtte fra i alt 65 mandater, som kommer både fra Likud og fra andre høyrepartiet. Livni har kun støtte fra 44 representanter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer