Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kadra holdes i skjul

Politiet har i flere uker forberedt sikkerhetsopplegget for norsk-somaliske Kadra (20), som avslørte imamenes positive holdning til omskjæring. TV2 gjemmer henne i en dekkleilighet av frykt for hevn fra norske muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil ikke avsløre detaljene i sikkerhetsopplegget rundt den modige 20-åringen. På «Rikets tilstand» i går avslørte hun med skjult kamera omskjærings-vennlige muslimske ledere i Norge. Omskjæring er forbudt i Norge, og Statsadvokaten i Oslo etterforsker nå de muslimske miljøene på bakgrunn av Kadras avsløringer.

- Jeg kan bekrefte at vi er involvert i å sørge for hennes sikkerhet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt.

Det er første gang de beskytter jenter som har brutt med innvandringsmiljøet på grunn av omskjæring. Men politiet har tidligere erfaring med trusler mot ungjenter i samme miljø.

- Er det grunn til å ta trusler fra det muslimske miljøet alvorlig?

- Politiet tar alle trusler alvorlig. Jeg ønsker ikke å kommentere om det er større grunn til å frykte trusler fra dette miljøet, sier Abrahamsen.

Han reagerte selv på de to programmene TV2 har laget om omskjæring, men ønsker ikke å gå nærmere inn på dette på grunn av sin stilling.

Programleder Gerhard Helskog berømmer politiets innsats for Kadra.

- Politiet har vært veldig gode. De har sammen med oss laget et sikkerhetsopplegg lenge før programmet ble sendt, sier Helskog til Dagbladet.no.

- TV2 har henne i en dekkleilighet, som jeg selvsagt ikke kan si hvor er.

Detaljene rundt sikkerhetsopplegget vil han ikke oppgi, etter råd fra politiet.