Kafé-krangel felte Andersen

NOKAS-dømte Lars-Erik Andersen (29) er tiltalt for grov vold etter en kafé-krangel i Oslo i 2003. Det var en DNA-prøve tatt av Andersen i den saken, som felte 29-åringen i NOKAS-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr at Oslo-politiet satt med Andersens DNA et halvt år før NOKAS-ranet, og de kunne sette i gang DNA-søk i ransfunn, uten Andersens medvirkning. Dette i motsetning til en rekke personer som måtte avgi DNA-prøve etter NOKAS-ranet.

Saken mot Andersen og hans to medtiltalte kommer opp i Oslo tingrett til høsten.

I NOKAS-dommen er Andersen knyttet til en rekke DNA-funn, både i en fluktbil og i forbindelse med funnet av ransklær og våpen i Drammen.

29-åringen er funnet skyldig i NOKAS-ranet på bakgrunn av DNA-sporene, og hans over ti år lange bekjentskap med Toska. I den sammenheng står Andersens besøk hos Toska i Sandnes og Stavanger vinteren 2004 helt sentralt.

DNA-treff

Andersen ble innkalt til avhør i NOKAS-saken 26. mai 2004. Han hadde da status som vitne. 29. september 2004 fant dykkere fra Drammen brannvesen deler av det omtalte ransutstyret under skuta «Gamle Henningsvær».

En måned seinere ble Andersen arrestert, og siktet.

Etter at DNA fra dette funnet var testet mot Andersens DNA tatt etter kafé-krangelen, var det flere treff. Det viste seg også at det var DNA-treff fra funn i en fluktbil, Range Roveren i Sørmarka. Bilen ble påtent, men brant ikke helt opp.

Feil i dommen

I en ransbag på skuta i Drammen ble det funnet en finlandshette med Andersens DNA. På denne hetta er det funnet både kruttslam, og glassfragmenter, som ifølge tekniske undersøkelser kan stamme fra den knuste sikkerhetsruta i NOKAS-bygget.

Andersens forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, sier at klienten forklarer at han var i Oslo 5. april 2004, da NOKAS-ranet skjedde.

-  Vi ha anket. Dommen inneholder en rekke faktiske feil. Det vil bli en utvidet vitneførsel i lagmannsretten, og ikke inngått ett eneste kompromiss med statsadvokatene i denne sammenheng, sier Wiik Sørvik.

ANKER: Lars-Erik Andersen
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 111642776


Varnish cache server