Kafe kan ha smittet hundrevis av bergensere

Med tarmbakterie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
 • Bergens Tidende har to webkamera på toppen av Ulriken i Bergen

  Myndighetene i Bergen tror kloakkutslipp fra kafeen på Ulriken kan ha gitt hundrevis av bergensere magesyke.

  Bergen kommune frykter at kloakk fra Ulriken kafé har sivet ut i drikkevannskilden Svartediket, skriver Bergens Tidende.

  Helsevernetaten i Bergen kommune har gitt kafeen pålegg om å stenge toalettene. Prøver tatt i terrenget rundt kafeen i forrige uke, viste at vannet i kloakkanlegget var forurenset.

  Kaféeier Thorbjørn Sirseth er veldig overrasket over at kommunens mistanke.

  - Anlegget på Ulriken har nesten ikke vært i bruk den siste måneden. I løpet av de siste fjorten dagene har vi sjekket anlegget grundig for å være på den sikre siden. Dessuten er kloakkanlegget vårt konstruert med fall mot sør, med tanke på en lekkasje. Skulle vi være så uheldige å få skade på kloakkanlegget, vil kloakken uansett ikke renne ned i Svartediket, sier Sirseth til BT.

  Flere hundre bergensere er den siste tiden blitt smittet av giardia-parasitten. Bergen kommune ber innbyggere som får vann fra Svartediket om å fortsette å koke vannet før det drikkes eller brukes til tannpuss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.