Populært: Kaffebrenneriet har vokst fra én til 41 butikker på 24 år. Her fra Frogner i Oslo. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen
Populært: Kaffebrenneriet har vokst fra én til 41 butikker på 24 år. Her fra Frogner i Oslo. Foto: Håkon Sæbø / FinansavisenVis mer

Kaffebrenneriet betaler 7 mill. i utbytte

Kaffebrenneriet åpner enda­ flere brennerier.

(Finansavisen.no): I løpet av fjoråret steg Kaffebrenneriets salgsinntekter til 246,9 millioner kroner, opp fra 234,1 millioner året før. «Omsetningsøkningen på 5,5 prosent fra skyldes både økt salg i eksisterende forretninger samt salg i nyetablerte forretninger», heter det i selskapets årsberetning.

Tre nye utsalgssteder slo opp dørene i 2017. Det var Hegdehaugsveien, Løren og Colosseum som fikk nye kafeer, mens det hittil i år er blitt åpnet en ny butikk i Schweigaardsgate like ved Bussterminalen i Oslo, skriver Finansavisen.

Men samtidig som inntektene steg, økte også kostnadene. Mens de i 2016 var 219,4 millioner kroner hadde kostnadene økt til 232,8 millioner i fjor. Resultatet før skatt endte på 15,8 millioner, et fall på 2,1 prosent fra året før. En av årsakene var dyrere dollar.

- Endringen skyldtes stort sett økte kostnader på råvarer og også en generell forverring av valutakursen ved kjøp av kaffebønner. Kaffebrenneriets økonomisjef er tidligere valutatrader, og vi gjør dermed en del disposisjoner for å minimere virkningen av valutasvingninger, sier styremedlem Steinar Paulsrud, til avisen.

Resultatet før skatt endte på 15,8 millioner, et fall på 2,1 prosent fra året før. En av årsakene var dyrere dollar.

Det første Kaffebrenneriet ble etablert på Bislett i 1994. Nå er det 41 brennerier, der de aller fleste ligger i Oslo. Men også i Asker, Fredrikstad og Trondheim har selskapet åpnet utsalgssteder. I Oslo gjenåpnes butikken i Valkyriegata i 2019, men allerede i år kommer det enda flere Kaffebrennerier i hovedstaden.

- Vi ser frem til å åpne både i «Diagonale» ved Operaen og på Lambertseter Senter i løpet av høsten, forteller Paulsrud, til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Meglerhus spår kursras etter aksjedobling
Røkke og Gjelsten har kvittet seg med privafly