Kahoot! klare for børs: Finanskjendis med megagevinst

Privatinvestor Jan Haudemann-Andersen har en urealisert gevinst på omlag 300 millioner kroner i Kahoot!.

Oslo  20180206.
Oslo børs har kraftig nedgang i forbindelse med den dårlige perioden Wall Street er inne i.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20180206. Oslo børs har kraftig nedgang i forbindelse med den dårlige perioden Wall Street er inne i. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Finansavisen): Siden den spillbasert læringsplattformen Kahoot! ble notert på OTC-listen i mai 2018, har aksjekursen skutt i været. Noteringskursen i gråmarkedet var på 9,25 kroner, og i dag står aksjekursen i 28 kroner - noe som gir en avkastning på 203 prosent.

En av dem som har tjent rått på investeringen er ifølge Finansavisen Jan Haudemann-Andersen. Han er største aksjonær i selskapet med nesten 16 millioner aksjer, som etter dagens kurs er priset til 445 millioner kroner.

Det gir ham en urealisert gevinst på omlag 300 millioner kroner siden OTC-noteringen i fjor.

- Det var helt klart bruker­massen som fanget min interesse for selskapet. Da jeg gikk inn, hadde Kahoot! 500 millioner brukere som hadde brukt spillet de seneste 12 månedene, sier Jan Haudemann-Andersen til avisen.

- Er du bekymret for prisingen?

- Jeg synes selskapet er fornuftig priset, sier han, og legger til at investeringshorisonten er langsiktig.

På aksjonærlisten finner man også venturefondene Northzone og Creandum samtMicrosoft, Jan Petter Collier og Tor Aksel Voldberg, skriver avisen.

Torsdag ettermiddag inviterte Kahoot! til investorpresentasjon i selskapets lokaler ved Rådhusplassen i Oslo. Foran en fullsatt forsamling kunne adm. direktør Åsmund Furuseth røpe at Kahoot! skal noteres på Merkur Market en gang i løpet av andre kvartal.

- Vi velger å gå på børs for å ha muligheten til å hente kapital, for å kunne finansiere den ikke-organiske veksten, som tidvis vil ha et kapitalbehov. I forbindelse med børsnoteringen har vi ikke diskutert hvorvidt vi skal hente mer kapital, sier han til avisen, og legger til:

- På sikt vil det være naturlig å tenke seg at vi går over til en enda mer regulert børs.

I dag prises Kahoot! til 3 milliarder kroner i gråmarkedet, tilsvarende 10 ganger bokført egenkapital.

Andre økonominyheter:

- Dette skaper en pervers situasjon i markedet
- Boligprisene rundt 20 prosent overpriset i Oslo

Peter Hermanrud: - Nå skal man ta litt penger av bordet