EKSPLOSJON: Litt før klokka to i natt kom de første rapportene om en stor eksplosjon i den egyptiske hovedstaden Kairo. Dette er ett av de første bildene som skal vise skadene gjort på en av flere statlige sikkerhetsbygninger. Foto: Med tillatelse fra @fahdrad / Twitter
EKSPLOSJON: Litt før klokka to i natt kom de første rapportene om en stor eksplosjon i den egyptiske hovedstaden Kairo. Dette er ett av de første bildene som skal vise skadene gjort på en av flere statlige sikkerhetsbygninger. Foto: Med tillatelse fra @fahdrad / TwitterVis mer

Kairo rystet av tre eksplosjoner

Hørt over store deler av byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka to natt til torsdag kom det rapporter om en voldsom eksplosjon i den egyptiske hovedstaden Kairo.

De første rapportene kom fra nyhetsbyrået Reuters.

Klokka tre bekrefter kilder overfor nyhetsbyrået Associated Press at det var snakk om en stor bombe.

Ifølge rapporten fra myndighetene skal det ha vært en bilbombe som eksploderte. Føreren av bilen hoppet så ut og kastet seg på en motorsykkel som fulgte etter bombebilen. Det skriver BBC.

Frykter tap av menneskeliv Reuters skriver videre at eksplosjonen skjedde i nærheten av flere bygninger knyttet til statlig sikkerhet, deriblant en rettsbygning i Shubra-distriktet. Området ligger omlag 10 kilometer fra sentrum av Kairo.

Dette har de fått bekreftet av kilder i sikkerhetsstyrkene.

Eksplosjonen kan ha tatt menneskeliv, og de første rapportene tilsier at det er mange skadde. De foreløpige rapportene sier at seks personer er skadd.

Det er nå bekreftet fra de statlige mediene at det dreide seg om tre eksplosjoner.

Ny lov President Abdel Fattah al-Sisi godkjente søndag kveld den nye antiterrorloven som kritikerne kaller svært betenkelig.

Loven verner politi og soldater mot rettsforfølgelse ved overdreven bruk av vold i tjeneste, nærmere bestemt i forbindelse med såkalte antiterroroperasjoner. Terrormistenkte skal stilles for nyopprettede spesialdomstoler.

Loven kommer i kjølvannet av drapet på landets riksadvokat i et bilbombeangrep i juli, men menneskerettighetsgrupper mener loven er skreddersydd for å knuse politiske motstandere.
Kritikerne påpeker dessuten at loven knebler mediene ved å true med store bøter for journalister som bestrider offisiell informasjon om terrorvirksomhet. Den åpner nemlig for bøter på opptil 500.000 kroner for alle som sprer «falsk» informasjon om militante angrep eller militære operasjoner mot militante.