Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kaisa (7) var som ei filledokke i munnen til ulven

Nå er Sturla Kaasa (31) skeptisk til nye turer i Østmarka.

SKREMT: Irsksetteren Kaisa ble tidligere i dag angrepet av en ulv ved Børtevann i Enebakk. Ulven dro henne ut av stien og inn i et kratt med matfar Sturla Kaasa som vitne. Instinktvis løp han etter ulven og greide å skremme den vekk. Kaasa sier til Dagbladet at Kaisa har det etter forholdene bra, men at hun fortsatt virker skremt, sliten og litt forslått. Foto: Privat
SKREMT: Irsksetteren Kaisa ble tidligere i dag angrepet av en ulv ved Børtevann i Enebakk. Ulven dro henne ut av stien og inn i et kratt med matfar Sturla Kaasa som vitne. Instinktvis løp han etter ulven og greide å skremme den vekk. Kaasa sier til Dagbladet at Kaisa har det etter forholdene bra, men at hun fortsatt virker skremt, sliten og litt forslått. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sturla Kaasa (31) ble i dag vitne til at en stor ulv angrep irsksetteren hans, Kaisa (7) under en løpetur rundt Børtevann i Enebakk.

Kaasa, som først fortalte om den dramatiske turen til Østlandets Blad, tror ikke hunden hadde hatt noen sjans mot den digre ulven alene.

- Dro henne ut av stien Kaasa og to kamerater som også var med på turen, oppdaget først at det lå ulvemøkk på østsida av vannet.

- Etter rundt 40 minutter løp vi inn på en sti - den såkalte flykningruta som går gjennom Østmarka, og Kaisa løp cirka 15 meter foran oss. Så registrerte jeg at det kom en stor, grå skygge over bikkja. Det ble et forferdelig leven og jeg hørte at hun skrek, sier Kaasa til Dagbladet om hvordan han opplevde situasjonen.

- Helt instinktivt forsto jeg øyeblikkelig at det var en ulv, og løp mot den og skrek. Ulven beit da tak i skinnet i ryggen til Kaisa og dro henne ut av stien og inn i et kratt. Jeg løp etter og skreik og veiva med armene, fortsetter Kaasa.

- Tok en runde Han forteller at det var først da han var en meter fra ulven, at den slapp taket på Kaisa.

- Jeg var ikke redd, men antakelig full av adrenalin og var klar for å kaste meg mellom dem for å skille dem. Heldigvis greide jeg å skremme vekk ulven før det, sier Kaasa.

Men ulven la ikke til skogs med en gang, ifølge 31-åringen. Hans to kamerater som sto igjen på stien som vitner til det hele, oppdaget at ulven tok seg en runde og kom tilbake mot Kaasa og Kaisa.

- Cirka to meter fra kameratene mine stoppet den opp og lunta vekk, sier Kaasa.

- Filledokke Ifølge ham hadde ikke Kaisa hatt noen sjans mot ulven på egenhånd.

- Ulven var gigantisk, sikkert tre ganger så stor som henne. Hun var som ei filledokke i munnen på ulven, og hadde ikke hatt en sjanse om jeg ikke hadde skremt den vekk, sier han.

Og til alt hell kom Kaisa kom fra det hele med bare noen mindre skader.

- Hun ble selvsagt livredd, og løp mellom oss hele veien hjem. Men hun ser ut til å komme fra dette uten alvorlige fysiske skader. Hun er litt forslått, og noe haltete, sier Kaasa.

NÆRKONTAKT MED ULV:  Raymond Johansen så ulv i østmarka søndag den 25 mars i fjor. Her sammen med hunden Xavi. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NÆRKONTAKT MED ULV: Raymond Johansen så ulv i østmarka søndag den 25 mars i fjor. Her sammen med hunden Xavi. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Hvordan blir det med framtidige joggeturer i Østmarka nå?

- Jeg tror ikke det blir mange turer der igjen, i alle fall ikke uten at hun går i bånd, sier Kaasa.

Ulv i hælene Partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen opplevde i fjor noe liknende det Kaasa og Kaisa opplevde i dag. Under en tur i Østmarka fikk hunden hans, Xavi, nærkontakt med ulv.

- Xavi løp over en liten skråning, men kom fort løpende tilbake i en voldsom fart, med ulven i hælene. Ulven var ikke mer enn 20-30 meter unna, sa Johansen til Dagbladet.

Oddbjørn Rosendal (63) fant hunden sin Wendy drept av en ulv i samme område i fjor.

Statens Naturoppsyn. var da ikke i tvil om at Wendy ble drept av ulv. Dette var første gang en ulv har tok liv av en hund i Oslo.

DREPT: Elghunden Wendy ble i fjor drept av det Statens naturoppsyn mener var ulv. Hundeeier Oddbjørn Rosendal (63) tilbake på stedet i skogen der han fant den døde hunden. Foto: Espen Røst / Dagbladet
DREPT: Elghunden Wendy ble i fjor drept av det Statens naturoppsyn mener var ulv. Hundeeier Oddbjørn Rosendal (63) tilbake på stedet i skogen der han fant den døde hunden. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer