DELT I TO: To kvinner som padlet kajakk i Oslo-fjorden onsdag opplevde en svært skremmende opplevelse. En stor hvit båt traff den ene kajakken og delte den i to. Båten bare kjørte videre: Foto: Brann- og redningstjensten
DELT I TO: To kvinner som padlet kajakk i Oslo-fjorden onsdag opplevde en svært skremmende opplevelse. En stor hvit båt traff den ene kajakken og delte den i to. Båten bare kjørte videre: Foto: Brann- og redningstjenstenVis mer

Kajakk delt i to av fritidsbåt: - De har hatt griseflaks

Båten kjørte bare videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kajakkpadlere havnet i Oslofjorden etter å ha blitt påkjørt av en fritidsbåt. Båten kjørte videre uten å stoppe, mens padlerne ble reddet av en brannbåt, skriver NTB.

- De har hatt griseflaks, sier skipper Gorm Laursen til Dagbladet.

Brannbåten Redningen var på befaring i Oslofjorden onsdag kveld, da mannskapet fikk øye på to kajakker som lå og fløt i vannet sør for Bleikøyflaket.

- Vi så noen som vinket, og det så ikke ut som hei- og hallovinking, men heller veiving. Da vi nærmet oss kajakkene, så vi at den ene var delt i to, sier Laursen, som fikk hjulpet de to skrekkslagne padlerne opp av vannet og videre fraktet dem inn til land.

- Den ene kvinnen hadde vondt i ryggen, så ambulanse ble tilkalt, sier Laursen.

Kvinnene fortalte at de hadde blitt truffet av en båt i stor fart. Ifølge padlerne hadde ikke båten gjort noen forsøk på verken å styre unna eller stoppe, men kjørte videre i samme hastighet, skriver NTB. Kvinnene hadde også gjort forsøk på å gi båten signaler, men båten kan ikke ha sett dem, sier Laursen til Dagbladet.

- Da vi kom til stedet, var det ingen andre båter i området. Dermed var det også flaks at vi var i området og fikk reddet dem opp av vannet, sier Laursen.

Det gikk heldigvis bra denne gangen og padlerne slapp med skrekken, men Havnebrannstasjonen oppfordrer båtførere om å ta hensyn.

«Vi vet at kajakker kan være vanskelig å se, særlig i motlys og ved litt bølger. Oppfordrer alle båter til å ta hensyn til kajakker og samtidig kajakkpadlere til å gjøre tiltak slik at andre kan se dem best mulig», heter det blant annet videre i meldingen, skriver NTB.