Kajakkmannen ville arrangere kajakkferier

I stedet ble han tatt i å bløffe sin egen død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kajakkmannen John Darwin drømte om å arrangere kajakkferier i Panama. Tidligere i høst flyttet kona til Panama etter å ha solgt parets eiendommer for mer enn fem millioner kroner.

Nå viser det seg at de to hadde konkrete planer for pengene, skriver Times Online i dag.

Kjøpte for seks måneder siden

De to kjøpte en eiendom for seks måneder siden. Eiendommen ligger mellom det karibiske hav og Panama-kanalen. Området ligger ved en innsjø og er svært populært blant kajakkfolket. Her skulle «kajakkparet» Dawson etablere seg og starte et miljøvennlig hotellanlegg.

De lovte lokalsamfunnet arbeidsplasser ifølge Times Online, som har vært på stedet. Her skulle de også tilby kajakkturer

De rakk å investere 2,5 millioner kroner i kajakkdrømmen før de ble tatt i bløffen. Kona Anne solgte familiens eiendommer tidligere i høst og flyttet til Panama noen uker senere. Naboer har sagt at hun fikk drøye fem millioner kroner for salget.

Lurte sønnene

Kanomannen John Darwin lurte en hel verden med sin «død» i 2002. Han forsvant sporløst etter en kajakttur, tilbake lå restene av kajakken hans ved Hartlepool i England.

Kajakkmannen ville arrangere kajakkferier

Hans to sønner Anthony og Mark ble fortalt at faren var død. De er forbannet over foreldrenes svik og har vendt dem ryggen.

Bodde med kona

Nå forklarer kajakkona at John bodde sammen med henne i familiens hus de tre første årene etter at han ble erklært død i 2003.

Anne Darwin har forklart at ektemannen gjemte seg for sønnene når de kom på besøk, skriver Sky News.

- I tre år, mens alle rundt oss trodde John var savnet og antagelig død, var han faktisk hjemme med meg, sa hun.

Anne Darwin er nå på vei tilbake til England hvor hun mest sannsynlig havner i fengsel så fort hun setter foten på britisk jord.

Ville arrangere sin egen død

Hun har fortalt reportere at ektemannen hadde snakket om å arrangere sin egen død for å komme unna gjeld han hadde. Kajakkona hevder hun ikke skjønte at han faktisk hadde gjort det før han troppet opp elleve måneder etter at han forsvant.

KAJAKKDRØMMEN I KNAS: John Darwin drømte om å arranger kajakkferie. I stedet ble han tatt i å bløffe sin egen død. Foto: EPA/Scanpix
KAJAKKDRØMMEN I KNAS: John Darwin drømte om å arranger kajakkferie. I stedet ble han tatt i å bløffe sin egen død. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Han skal ha truet med å si at hun hadde vært involvert i bløffen fra starten av hvis hun meldte fra til myndighetene.

- Vi hadde masse gjeld, titusener. Han sa at det bare var en vei ut av situasjonen og det var å arrangere sin egen død. Jeg sa at det var galt å gjøre dette og at jeg ikke kunne være med på det men han bare gjorde det.