Kajakkpadler (38) måtte brekke sitt eget bein

- En liten pris å betale for å komme løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 38-årig australsk mann ble nødt til å brekke beinet på seg selv for å redde livet etter at han ble sittende fast da han var ute og padlet i kajakk, skriver Canberra Times\' nettutgave.

- Den intense smerten var en liten pris å betale for å komme løs, fortalte han redningsmannskapene, ifølge Dailymail.co.uk.

Mannen raftet nedover West Kiewa-elva i sørøstlige Australia da han padlet inn i et tre som hadde falt over ende, og ble sittende fast under det i sterk strøm.

Han ble liggende under vann, sittende opp ned i kajakken, med beinet i en vridd posisjon, og eneste måte å komme løs på var å vri det så langt at det brakk.

Med store smerter knekte han begge de store knoklene i den ene leggen og kom seg til overflaten, der han ble tatt imot av venner, blant dem en lege som ble ute i bushen med ham mens andre gikk flere kilometer for å hente hjelp.

Etter å ha tilbrakt natta ute i skadd tilstand ble 38-åringen endelig hentet av redningsmannskaper, som ikke kunne hente ham ut i løpet av natta på grunn av det vanskelige terrenget.

Tolv timer etter ulykken fikk mannen endelig behandling på sykehus i byen Traralgon, og ble operert i leggen. Han skal etter forholdene ha det bra, og padlelaget får skryt av redningsmannskapene for måten de taklet krisen på.

For fem år siden måtte amerikaneren Aron Ralston skjære av den ene armen sin med lommekniv for å komme løs etter at armen hadde kommet i klem under en kampestein under fottur i Rocky Mountains.

Kajakkpadler (38) måtte brekke sitt eget bein