Kake-dom i Høyesterett

John Waagaard (25) kastet kake på finansminister Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er statsrådens bruk av dyrebar arbeidstid til dusjing og skifte av klær rikets øverste dommere skal ta stilling til.

Høyesteretts kjæremålsutvalg har sluppet 25-åringens anke over lovanvendelsen inn gjennom nåløyet til realitetsbehandling.

Dette betyr at fem høyesterettsdommere skal dømme i saken, som kommer opp fredag den 26. oktober.

Ufrivillig fravær

Waagaard ble dømt både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett etter straffelovens paragraf 99, for å ha hindret en statsråd i å utøve sin virksomhet. Etter at Halvorsen fikk kaka i hodet utenfor Regjeringskvartalet i Akersgata den 18. oktober for to år siden, valgte hun ifølge egen forklaring å reise hjem for å dusje og skifte klær.

– Dette førte til at jeg fikk et ufrivillig fravær fra kontoret på ca. en time, har statsråden forklart. Høyesterett på sin side skal bruke fire timer i rettssalen på å belyse saken.

Statsoverhode

Ifølge lagmannsretten betyr dette at Halvorsen ble forsinket/satt ut av funksjon i sitt arbeid som statsråde den angjeldende dagen med ca. en time.

– Bløtkakekastinga rammes da av den aktuelle paragrafen i straffeloven. Det er naturlig å si at hun har vært «hindret» fra å utøve sin virksomhet som statsråd, mener lagmannsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer