Kakerlakk-invasjon på cella

GØTEBORG (NTB-TT): De innsatte i varetektsarresten i Göteborg har fått svært uvelkomne besøk: Det kryr av kakerlakker i alle cellene. De ekle krypene har lenge husert i fengselets kjøkken, og nå følger de med matfatene til de insattes celler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Merkelig nok har ingen av de innsatte klaget, men arrestens personale krever at ledelsen øyeblikkelig tar affære. Ledelsen peker på at man allerede to ganger har hatt besøk av et firma som spesialiserer seg på utrydding av kakerlakker, men at det ikke ser ut til å hjelpe.

- Jeg har hørt at kakerlakker er blitt observert idet de hoppet ut av mattrallene. Ved to tilfelle har personalet sett kakerlakker krype inn i cellene. De er straks blitt plukket opp og fjernet, men det er jo likevel ekkelt, sier Lars-Inge Lundahl som er hovedverneombud ved arresten.

De små insektene er eksperter på å overleve, det viser ikke minst det faktum at kakerlakker er den eldste gruppen av bevingede insekter som fortsatt eksisterer på jorda. Den fantes allerede i den såkalte karbon-perioden for 315 til 25 millioner år siden, og har nesten ikke endret form siden da.

Kakerlakker er altetende nattdyr, og trives fortreffelig på menneskenes kjøkken, der de finner både mat og skjulesteder nok. En eneste hunkakerlakk kan på ett år bli mamma til en million barn - hvis hun finner perfekte forhold, som for eksempel i varetekstfengselet i Göteborg.