Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kakerlakker som kjæledyr

Er du redd hunder, liker ikke katter og har ikke råd til hest? Da kan en kakerlakk være kjæledeggen du trenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kakerlakker er gode venner, lette å stelle og tar liten plass. Dette siste er et viktig salgsargument i Australia, der folk bor stadig trangere, og der etterspørselen etter kakerlakker da også har vokst voldsomt de siste fem årene.

- Jeg skal villig innrømme at de er noe uvanlige kosedyr. Men barna kan leke med dem uten fare for å bli bitt eller skadd på annen måte, og kakerlakkene trenger lite ettersyn og pleie, sier John Olive, som er en av Australias største kakerlakkleverandører.

Australske kjennere tar ikke til takke med en hvilken som helst utgave av dyret: De skal helst ha Kjempegravekakerlakker eller Neshornkakerlakker, to arter som lever vilt i den varme delstaten Queensland nordøst i Australia. Disse kakerlakkene kan bli så stor som hånden til et voksent menneske, med en lengde på åtte centimeter og en vekt på 35 gram. Er man heldig, kan man ha et slikt kjæledyr lenge, for de store australske kakerlakkene blir opp til ti år gamle.

(NTB)

EN VENN FOR LIVET:</B> Droppe du bikkja til fordel for denne krabaten. I Australia gjør mange det.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media