PÅ ULYKKESSTEDET: Shetlands-welsh-ponnien «Kaktus» får en liten godbit fra mor til omkomne Sara (13), like før rekonstruksjonen på Bjørkelangen i ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
PÅ ULYKKESSTEDET: Shetlands-welsh-ponnien «Kaktus» får en liten godbit fra mor til omkomne Sara (13), like før rekonstruksjonen på Bjørkelangen i ettermiddag. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

«Kaktus» og tingretten tilbake på ulykkesstedet

Rekonstruksjon av Bjørkelangen-ulykken i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BJØRKELANGEN (Dagbladet): Nedre Romerike tingrett er i ettermiddag på en rekonstruksjon der de to hestejentene Tilil (11) og Sara (13) ble påkjørt og mistet livet i en trafikkulykke 11. januar i fjor.

Den samme hesten som jentene kjørte den dagen, shetlands-welsh-ponnien «Kaktus» er med og venter i kjørebanen på ulykkesstedet på at tingretten og aktor skal komme i buss.

Mor til omkomne Sara, kommer med godbiter til ponnien i påvente av at rettens medlemmer dukker opp.

- Han er 15 år gammel, veldig snill og folkekjær. Og selv da ambulansehelikopteret kom i fjor vinter sto han helt rolig, sier oppasseren til den tidligere konkurranseponnien til Dagbladet.

Den fem dager lange rettssaken etter ulykken startet i tingretten i Lillestrøm i formiddag. Den 48 år gamle bilføreren, som bor i nabolaget, og som er tiltalt for uaktsomt drap og uaktsom kjøring, er selv med på rekonstruksjonen.

Han fortalte selv i retten i dag at han ikke husker noe av det som skjedde, og at at han kanskje har hatt et akutt hukommelsestap.

Han avviste bestemt at han hadde sovnet eller vært opptatt av mobiltelefonen da ulykken skjedde i enden av en lang slette, i en overgang fra 80 km/t til 60 km/t-sone.

Ulykkesbilen var bare ett år gammel, og hadde piggdekk. Den erfarne sjåføren, som også har kjørt rally, hadde ikke promille.

En politimann fortalte i retten at det var helt vanlig vinterføre, overskyet og lyst, og fem minusgrader da ulykken inntraff.

Det har ennå ikke kommet fram noen beregninger om farten i ulykkesøyeblikket.