Kala (30) ble meldt savnet i august. I går ble hun funnet i en container: - Hun var lenket fast som en hund

- Et mirakel at vi fant henne i live.

BLE HOLDT FANGET: Kala ble holdt fanget i en container i to måneder. Den lokale sheriffen i South Carolina i USA sier at hun var lenket fast som en hund, med kjetting rundt halsen. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I slutten av august ble amerikanske Kala Brown (30) og kjæresten hennes meldt savnet, og det var bare tilfeldigheter som førte til at Brown i går kveld norsk tid ble funnet.

Ifølge CNN befant flere politibetjenter seg i et landlig område i South Carolina i forbindelse med en ransakelseordre, da de hørte banking og rop fra en skipscontainer.

- «Hjelp meg! Få meg ut herfra!», var ordene som kom fra den nesten ti meter lange containeren, ifølge sheriff i Spartanburg, Chuck Wright.

- Et mirakel

På innsiden fant de 30 år gamle Brown, med kjetting festet rundt nakken.

- Hun var lenket fast som en hund, forteller sheriffen til CNN.

Dansk TV 2 skriver at Brown hadde vært stengt inne i containeren i to måneder.

Hun hadde hverken sett dagslys eller fått ordentlig tilgang på luft. Mat og vann skal hun ha fått to ganger om dagen.

- Det var et mirakel at hun var i live da vi fant henne, sier Wright.

Én mann arrestert

Eieren av skipscontaineren, en 45 år gammel mann, ble arrestert kort tid etter funnet av 30-åringen. Ifølge sheriffen skal han ikke ha villet samarbeide med politiet.

Det er fortsatt uvisst hva som har skjedd med Kala Browns kjæreste, men bilen hans ble funnet i et kratt ikke langt unna containeren.

Ifølge CNN skal Brown ha fortalt at hun tror det ligger fire mennesker begravet på det samme området.

Politiet jobber ut fra en teori om at både Kala Brown, kjæresten hennes og eieren av containeren på en eller annen måte har kjent hverandre, men de er ikke sikre på hvordan.