Kalashnikovs flytende våpen

AK-47s far lanserer egen vodka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den russiske offiseren Mikhail Kalashnikov utviklet sin berømte AK-47 like etter andre verdenskrig. Han var blitt beskutt av tyske soldater, og kom opp med det som skulle bli verdens mest kjente automatrifle.

Nå har den samme Kalashnikov funnet opp et nytt produkt under det beryktede navnet: Kalashnikov vodka.

Ifølge markedsføringspakken er Kalashnikovs brennevin laget av korn høstet i Russland, og vann fra innsjøen Ladoga nord for St. Petersburg, og skal være «best å drikke sammen med venner».

- Jeg har alltid ønsket å forbedre og ekspandere mitt våpens gode navn ved å gjøre gode ting, sier han til nyhetsbyrået Reuters i anledning gårsdagens lansering i Storbritannia.

- Derfor bestemte vi oss for å lage en vodka med mitt navn. Og vi ville at den vodkaen skulle bli bedre enn noe annet som er laget inntil nå, både i Russland og England.

Til tross for at Kalashnikov'en er blitt en favoritt blant verdens banditter og geriljasoldater, står opphavsmannen fast på at ideen bak våpenet var kjærlighet til fedrelandet.

- Jeg skapte ikke våpenet for internasjonale konflikter, men for å forsvare mitt lands grenser. Det er ikke min feil at det er blitt spredt over hele verden. Det er fordi våpenet er så pålitelig og enkelt, sier Mikhail Kalashnikov.

Mellom 70 og 100 millioner automatgevær av typen Kalashnikov er så langt produsert, og våpenet antas brukt i over 80 land.

KLAR FOR SHOT: Mikhail Kalashnikov stilte velvillig opp til fotografering da han lanserte sin nye vodka i London i går.