Kalashnikovs flytende våpen

AK-47s far lanserer egen vodka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den russiske offiseren Mikhail Kalashnikov utviklet sin berømte AK-47 like etter andre verdenskrig. Han var blitt beskutt av tyske soldater, og kom opp med det som skulle bli verdens mest kjente automatrifle.

Nå har den samme Kalashnikov funnet opp et nytt produkt under det beryktede navnet: Kalashnikov vodka.

Ifølge markedsføringspakken er Kalashnikovs brennevin laget av korn høstet i Russland, og vann fra innsjøen Ladoga nord for St. Petersburg, og skal være «best å drikke sammen med venner».

- Jeg har alltid ønsket å forbedre og ekspandere mitt våpens gode navn ved å gjøre gode ting, sier han til nyhetsbyrået Reuters i anledning gårsdagens lansering i Storbritannia.

- Derfor bestemte vi oss for å lage en vodka med mitt navn. Og vi ville at den vodkaen skulle bli bedre enn noe annet som er laget inntil nå, både i Russland og England.

Til tross for at Kalashnikov'en er blitt en favoritt blant verdens banditter og geriljasoldater, står opphavsmannen fast på at ideen bak våpenet var kjærlighet til fedrelandet.

- Jeg skapte ikke våpenet for internasjonale konflikter, men for å forsvare mitt lands grenser. Det er ikke min feil at det er blitt spredt over hele verden. Det er fordi våpenet er så pålitelig og enkelt, sier Mikhail Kalashnikov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer