Kald morgenkamp mot WTO

I morges demonstrerte Attac-leder Nina Drange mot at WTOs generaldirektør får være med på NHOs årskonferanse. Så la hun fra seg megafonen, og ble selv med på konferansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om lag 35 morgenfugler trosset ti minusgrader og stilte opp for å demonstrere mot at World Trade Organisations generaldirektør Mike Moore får delta på NHOs årskonferansen i dag.

Demonstrantene utenfor SAS-hotellet på Holbergs plass i Oslo ropte slagord som «People - not Profit, No more Moore!» og «WTO dreper demokratiet!».

Udemokratisk

Nina Drange, som er leder for Attac-bevegelsen i Norge, grep mikrofonen og sa sin hjertens mening om hvor udemokratiske WTO er.

- WTO står for en regulering av verdenshandelen til fordel for dem som allerede tjener mest på den. WTO er ikke demokratisk, sa hun.

- Det blir veldig kaldt på hendene, det er derfor dette tar litt tid, forsatte Drange, mens hun prøvde å bla i arkene sine.

Tilskuer

Så gikk hun inn på SAS-hotellet.

- Det er litt rart å delta på møtet, men jeg er her som tilskuer. Det er interessant å høre hva folk har å si. Men hvis jeg hadde fått sj ansen skulle jeg stilt mange spørsmål. Jeg ville blant annet spurt Moore hvordan han kan mene at WTO er demokratisk, sa Drange til Dagbladet.no.

Blant foredragsholderne på konferansen er blant andre Mike Moore, Jens Petersen, Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen, Jens Ulltveit-Moe, Finn Jebsen, Kristin Clemet, Per-Kristian Foss, Victor D. Normann og Ted Hanisch.

Konferansens hjemmesider

Attacs hjemmesider

Nina Drange gikk rett fra demonstrasjonen og inn på konferansen. Her får hun inngangskortet sitt.
Det var en fargerik forsamling som hadde møtt fram for å si hva de mente om WTO.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer