DEMONSTRASJONER: Svært ofte samler islendinger seg og demonstrerer mot landets regjering og handlemåte forut for finanskrisen. De siste dagene har demonstrantene hamret løs på ministerens bil og kastet snøballer mot ham. Foto: HALLDOR KOLBEINS/AFP/SCANPIX
DEMONSTRASJONER: Svært ofte samler islendinger seg og demonstrerer mot landets regjering og handlemåte forut for finanskrisen. De siste dagene har demonstrantene hamret løs på ministerens bil og kastet snøballer mot ham. Foto: HALLDOR KOLBEINS/AFP/SCANPIXVis mer

Kald skulder til Islands regjering

Velgerne snur regjeringspartiene ryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppslutningen om regjeringspartiene på Island fortsetter å falle.

Hvis det ble holdt valg nå, ville det radikale opposisjonspartiet De Venstregrønne bli største parti i Alltinget, viser en fersk meningsmåling.

I målingen får De Venstregrønne en oppslutning på 28 prosent.
Dette er en tilbakegang på to prosentpoeng fra forrige måling, men det er likevel nok til å gjøre partiet størst.


Støtten til statsministerens Selvstendighetsparti har falt fra 25,7 prosent i desember til 24,3 prosent nå. Men statsministerens sosialdemokratiske koalisjonspartnere rammes enda hardere, med en nedgang fra 27,1 prosent til 16,7 prosent.

Bare 24,5 prosent av de spurte sier de støtter dagens regjering, mens 75,8 prosent mener den bør gå av.

Parlamentarikeren Illugi Gunnarsson fra Selvstendighetspartiet sier til nyhetsbyrået Reuters at alt tyder på at det snart blir holdt nyvalg på Island.

Geir Haarde og hans regjering har møtt voldsom kritikk for sin håndtering av krisen i den islandske økonomien. Landets bankvesen brøt sammen i fjor høst, kursen på islandske kroner har stupt og arbeidsledigheten øker.

(NTB)