Kald vind ødelegger moroa

Det blir neppe fullt på uteserveringene rundt omkring verken i dag eller i morgen. En kald nordavind sørger for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En iskald nordavind feier over det meste av Norge og gjør at det ikke er lett å finne en trivelig plass i solen noe sted. Vinden kommer fra et høytrykk i Nordsjøen mellom Norge og Island, og vinden blåser på både nordinger og søringer.

- Det er nydelig vær, men nordavinden demper opplevelsen, det oppleves nok som temmelig kaldt, bekrefter metereolog Svein Are Skarstein på Storm Weather Center i Bergen.

Østlendingene har vært ekstra utsatt i dag: De har fått både høytrykk og nordavind i tillegg til at de får lide for et kraftig lavtrykk i Sør-Sverige.

- Det er liten kuling, rundt 12 meter per sekund, sier Skarstein. Han kan ikke love at det blir særlig bedre utover dagen.

Utover morgendagen blir det sol og blå himmel i store deler av landet. Kald vind fortsetter likevel å forsure påskeværet, spesielt på Østlandet. I resten av landet stilner det noe.

- Vinden minker over hele landet tidlig i morra. Det blir snøbyger i Finnmark, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. Ellers er det til dels mye sol. Men den kjølige nordavinden er sur nok, sier Skarstein.

Vil du følge med på været, så se

her

.