Været

Kalddusj for Norge

- Skal du bade, bør du nok gjøre det i dag.

KALDRFRONT: Etter en nydelig pinse snur været over store deler av landet, forteller statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis. Video: Yr.no/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Store deler av Norge hadde strålende sommervær i pinsa. Men nå må folk forberede seg på kaldere tider, melder Meteorologisk institutt.

En kaldfront fra havet sørger for «kjøligere og ustabilt vær for noen». Samtidig ventes tordenbyger i indre strøk av Innlandet og Trøndelag.

- De neste timene vil det bli skyet langs nesten hele kysten, sier Charalampos Sarchosidis ved Vervarslinga i Nord-Norge til Dagbladet.

Varmt i vannet

Samtidig understreker statsmeteorologen at det stedvis er temmelig varmt i vannet; Kalvøya ved Sandvika i Bærum har 18 grader.

- Men skal du bade, bør du nok gjøre det i dag, advarer han.

Den nevnte kaldfronten fra havet møter den varme lufta over indre strøk. Det skaper en ustabil værtype i store deler av landet, med stedvis nedbør.

- Men det blir ikke byger i sør, sier Sarchosidis.

Motsatt i nord og sør

Onsdag og torsdag blir det litt kjøligere i Nord-Norge og Trøndelag, mens Vestlandet følger på fra torsdag.

- Men Oslo og omegn vil beholde 20 til 22 grader, sier statsmeteorologen.

Mot helga er det Nord-Norge som blir værvinneren, på grunn av mekanismene som ofte skaper motsatt tendens nord og sør i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer