Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Kalddusj for Norge

- Skal du bade, bør du nok gjøre det i dag.

KALDRFRONT: Etter en nydelig pinse snur været over store deler av landet, forteller statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis. Video: Yr.no/Dagbladet Vis mer

Store deler av Norge hadde strålende sommervær i pinsa. Men nå må folk forberede seg på kaldere tider, melder Meteorologisk institutt.

En kaldfront fra havet sørger for «kjøligere og ustabilt vær for noen». Samtidig ventes tordenbyger i indre strøk av Innlandet og Trøndelag.

- De neste timene vil det bli skyet langs nesten hele kysten, sier Charalampos Sarchosidis ved Vervarslinga i Nord-Norge til Dagbladet.

VÅTERE OG KALDERE: Nordmenn flest kan vente seg en våtere og kaldere værtype. Arkivbilde fra Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
VÅTERE OG KALDERE: Nordmenn flest kan vente seg en våtere og kaldere værtype. Arkivbilde fra Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Varmt i vannet

Samtidig understreker statsmeteorologen at det stedvis er temmelig varmt i vannet; Kalvøya ved Sandvika i Bærum har 18 grader.

- Men skal du bade, bør du nok gjøre det i dag, advarer han.

Den nevnte kaldfronten fra havet møter den varme lufta over indre strøk. Det skaper en ustabil værtype i store deler av landet, med stedvis nedbør.

- Men det blir ikke byger i sør, sier Sarchosidis.

Motsatt i nord og sør

Onsdag og torsdag blir det litt kjøligere i Nord-Norge og Trøndelag, mens Vestlandet følger på fra torsdag.

- Men Oslo og omegn vil beholde 20 til 22 grader, sier statsmeteorologen.

Mot helga er det Nord-Norge som blir værvinneren, på grunn av mekanismene som ofte skaper motsatt tendens nord og sør i landet.

- Lavtrykksaktivitet i slutten av uka skaper ustabilt vær med fralandsvind i nord, og driver bort skyene, forklarer Sarchosidis.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!