Kalddusj for Sylvi

Frp-lederen får en tøff dom fra velgerne idet hun møter sine partifeller til landsmøte for første gang på tre år.

MOTGANG: Etter flere gode målinger får Frp-leder dårlige nyheter fra velgerne til sitt landsmøte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
MOTGANG: Etter flere gode målinger får Frp-leder dårlige nyheter fra velgerne til sitt landsmøte. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I helga samles Fremskrittspartiets tillitsvalgte fra hele Norge til landsmøte for første gang siden coronapandemien. Samtidig får partileder Sylvi Listhaug en ubehagelig tilbakemelding fra velgerne.

På Ipsos ferske partibarometer utført for Dagbladet går Fremskrittspartiet tilbake 2,6 prosentpoeng. Dermed gjør de det enda dårligere enn det skuffende valgresultatet fra i fjor høst.

Blant de dårligste

Etter en fasit på 11,6 prosent fra velgerne i stortingsvalget, har Listhaug kunnet glede seg over flere sterke målinger. Nå er resultatet et av de dårligste siden valget.

Partilederen tar nyhetene tilsynelatende pent.

- Målinger svinger, og særlig Dagbladet sine, svinger svært mye fra måned til måned.

Listhaug mener trenden samlet sett ser bra ut i det partiet går inn i storsamlingen.

- Gjennomsnittet av målingene i april viser at Fremskrittspartiet har gått klart fram. Vi kommer til å fortsette å sette søkelyset på at vanlige folk og bedrifter sliter med å håndtere de ekstreme prisøkningene og kritisere den handlingslammede regjeringen. Det tror jeg velgerne setter pris på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer