KALDT: - 42,4 grader er kulderekord i Kautokeino for denne vinterperioden. 
KALDT: - 42,4 grader er kulderekord i Kautokeino for denne vinterperioden. Vis mer

Rekord for denne vinterperioden:

Kaldest i Kautokeino

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kveld var Kautokeino den kaldeste kommunen i Norge, med 42,4 minusgrader. Det er langt igjen til kulderekorden, som er nede i minus 50, likevel var kvelden i går den kaldeste for denne vinterperioden.

- Kysten av Vestlandet hadde 0-1 på det varmeste, ellers var det minus over alt. Kaldeste var Kautokeino med 42,4 minus. Nå har det steget til rundt 30 minus, sier Vibeke Thiness, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

MORO I MINUSGRADER: Ekstrem kulde kan være gøy. Særlig når man ser hva de finner på i denne videoen som er laget nord i Kina. Video: Reuters / Musikk: Audionetwork Vis mer

I morgen skal det bli stigende temperaturer.

- Det kommer et nytt lavtrykk fra Atlanterhavet som bringer med seg mildere luft innover i landet vårt. Da slipper kulden etterhvert langs Norskekysten, og senere Østafjells og innlandet, sier Thiness.

«APETOR»: Isbading, vodkadrikking og gryntelyder er noen av ingrediensene i denne videoen, som Tor «Apetor» Eckhoff opplever suksess med på nett. Video: Tor Eckhoff Vis mer Vis mer