Kaldest i natt: minus 32,4

Kulderekordene for november faller. Onsdag og torsdag blir det kaldere.

 KLARVÆR OG FROSTRØYK:  Oslo kan få minimumstemperaturer ned mot minus 20 grader de to første døgnene. FOTO: HANS ARNE VEDLOG.
KLARVÆR OG FROSTRØYK: Oslo kan få minimumstemperaturer ned mot minus 20 grader de to første døgnene. FOTO: HANS ARNE VEDLOG.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minus 32,4 og 31,8.  Smak på tallene og knepp igjen jakka.  Kyrkjestølane på Filefjell og Tynset i Østerdalen var de to stedene i Norge i natt der minimumstemperaturen krøp under 30 grader.

Her kan du sjekke temperatur- og værvarsel der du skal være.

Kyrkjestølane i Vang kommune i Oppland er riktignok en ubemannet målestasjon i ei hyttegrend, men folk på Tynset merker kulda på ordentlig. De har også mest erfaring i å greie seg med slike temperaturer.

- Det er ingen tegn i formiddag til at det blir noen endringer i langtidsvarselet. Det blir enda kaldere i Sør-Norge onsdag og torsdag, før temperaturen går litt opp mot helgen, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meterorologisk institutt til Dagbladet.

Oslo: minus 18? Prognosene fra hans egne fagkolleger sier ned mot minus 18 på Blindern og andre punkter i Oslo.

- Det blir kaldt, iallefall minus 15, kommenterer Gislefoss.

Først i morgen kommer novemberstatisitikken fra Meteorologisk institutt, men helt fra sør opp til Nordland står novemberrekordene for fall.

Namskogan i Nord-Trøndelag hadde minus 26,8 på det kaldeste i natt. Så kaldt har det ikke vært i november siden målestasjonen der ble etablert.

Men aller kaldest i Nord-Trøndelag var Snåsa med minus 28,8.

Fagernes i Oppland målte 26,7 - og det er 3,7 grader kaldere enn hittil suerste novembermåling fra 1996.

Østfold-rekord Tallmessig blekner minus 12,5 i Sarpsborg i natt, men så kaldt har det ikke vært i november i Østfold-byen siden målingene startet.

Sånn sett ruver ikke minus 8,3 i Bergen i natt heller, men det har aldri vært kaldere i Vestlandets hovedstad i november enn 8,9.

Tilbake til 1700-tallet November har vært rekordkald i Trondheim. I de 222 årene som er gått siden målingene startet opp, har det aldri vært registrert lavere temperaturer enn i år. Den forrige kulderekorden ble satt i 1919 og var på minus 3,5 grader. Normaltemperaturen for november i Trondheim er pluss 0,5 grader. skriver Adresseavisen. Også i andre deler i landsdelen settes det kulderekorder. Samtlige målestasjoner har registrert tidenes kaldeste november.

I Hedmark har det ikke vært kaldere i november siden 1980, melder Hamar Arbeiderblad.