Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaldeste dag på 48 år ga utrykningsrekord i Tokyo

Onsdag førte Tokyos glatte veier og lave temperaturer til et rekordhøyt antall oppringinger til ambulansetjenesten.

ISKALDT: Onsdag var en kald og snøfylt dag i Tokyo. Det ble også en hektisk dag for byens ambulansepersonell. Foto: Shutterstock
ISKALDT: Onsdag var en kald og snøfylt dag i Tokyo. Det ble også en hektisk dag for byens ambulansepersonell. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannvesenet i Tokyo, som styrer ambulansetjenesten, mottok onsdag 2.826 oppringinger, etter at et sjeldent kraftig snøvær skapte kaos i den japanske hovedstaden. Normalt mottar nødtjenesten omtrent 2.000 oppringninger per dag.

Tokyo opplever disse dager unormalt lave temperaturer. Gradestokken har krøpet ned til minus fire grader, og det som anses som en normal vinterdag her hjemme tilsvarer de laveste temperaturene registrert i Tokyo på 48 år.

- Vi tror kombinasjonen av influensa, kraftig snøvær og kalde temperaturer har bidratt til det rekordhøye antallet, sa en talsperson for brannvesenet.

Myndighetene i Tokyo har for første gang på 33 år utstedt et varsel på grunn av det kalde været, som er venter å vare fram til lørdag.

Tirsdag skapte et kraftig snøfall til trafikkaos i millionbyen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!