Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kaldeste desember i Oslo på 110 år

Foreløpig er middeltemperaturen minus 9,2 grader.

KALDT: Båten til småøyene i Oslofjorden glir gjennom frostrøyken som stiger opp fra fjorden i sprengkulda. Det har vært den kaldeste Oslo på 110 år. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
KALDT: Båten til småøyene i Oslofjorden glir gjennom frostrøyken som stiger opp fra fjorden i sprengkulda. Det har vært den kaldeste Oslo på 110 år. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo har ikke hatt en så kald desember som i år på 110 år.

Foreløpig er middeltemperaturen minus 9,2 grader.

Døgnmiddeltemperaturen fremkommer ved at man måler lufttemperaturen hver time i 24 timer. Den tidligere Oslo-rekorden er på minus 9. Middeltemperaturen på minus 9,2 er målt i de første 21 dagene i desember, skriver VG.

- Når vi ligger på minus 9,2 nå, og vet at det ikke blir mildere de neste døgnene, tyder alt på ny kulderekord, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Værnes utenfor Trondheim ligger foreløpig på en døgnmiddeltemperatur på minus 8,1 grader, mens rekorden fra 1981 er på minus 8,7.

I Bergen er gjennomsnittstemperaturen hittil i måneden minus 2,3, mens rekorden fra 1981 er på minus 2,7.

Ikke uventet er Røros kaldest, med 17,4 minusgradene. 1981-rekorden er på minus 19,6.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media