Kaldt mellom forsvarerne til Veronica og Per

Det er splid mellom ekteparet Orderuds forsvarere. På siden til Veronica Orderud frykter man at det er slutt på det felles forsvaret av de to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokatene Heidi Ysen og Frode Sulland, som forsvarer Veronica Orderud, er livredde for at Per Orderuds forsvarere, advokatene Harald Stabell og Cato Schiøtz, er i ferd med å ofre Veronica Orderud i kampen for å få sin egen klient frikjent. Torsdag kveld satt derfor partene i krisemøte på Åråsen stadion.

Etter møtet prøvde begge partene å avdramatisere hele situasjonen, men etter det NTB kjenner til er virkeligheten bak fasaden preget av noe helt annet enn idyll.

Kun Per

Det pågår nemlig en beintøff vurdering av strategier, og Stabell og Schiøtz er ikke fremmede for helt å kutte ut å føre et felles forsvar med Ysen og Sulland.

- Vi vil fortsette å kjempe for vår klient. Vi ønsker å ivareta hans interesser, og vi vil stille de spørsmålene vi mener er nødvendig også i fortsettelsen, sa advokat Harald Stabell etter krisemøtet.

Han har aldri betegnet ekteparet som en enhet, men konsentrerer seg utelukkende om Per Orderud.

- Dette er helt bevisst fra min side, sier Stabell til NTB.

Stabell har gjennom sine kritiske spørsmål knyttet til Veronica Orderuds innvirkning på gårdskonflikten, samt hennes innvirkning på ektemannens oppførsel, kastet bensin på et ulmende bål. Hvis bålet flammer opp, kan Per og Veronica Orderud komme til å bli bitre fiender i rettssalen.

Sulland ville snakke

Schiøtz prøvde torsdag kveld å hindre bålet i å bli for eksplosivt. Han hevder at det ikke er snakk om noe splid mellom ekteparets forsvarere.

- Hvorfor da dette krisemøtet?

- Sulland hadde behov for å snakke med oss etter medieoppslagene i etterkant av Stabells spørsmål onsdag, sier Schiøtz.

- Hvorfor stilte ikke du kritiske spørsmål knyttet til Veronica Orderuds rolle i herredsretten?

- Det var ikke nødvendig for meg å skille de to da. Jeg har imidlertid brakt inn advokat Stabell for å få han til å se med nye øyne på saken, sier Schiøtz.

Advokat Sulland vil ikke kommentere situasjonen som er oppstått, men det er helt tydelig at han og forsvarerkollega Ysen sterkt misliker det som nå skjer.

- Ikke kjærlighet

Veronica Orderuds troverdighet fikk flere nye skudd for baugen torsdag. Både en venninne og en eksvenninne av henne, samt ektemannens forsvarer i gårdstvisten, advokat Rolf Nybakk, kom med uttalelser som var med på å svekke 29-åringens troverdighet.

- Veronica har kun et forhold til Per for å være trygg økonomisk. Hun sa det selv til meg. Veronica snakket aldri positivt om Per, forklarte eksvenninnen.

Vedkommende ble kjent med Veronica Orderud gjennom hundemiljøet og hadde mye kontakt med 29-åringen i tiden før og etter trippeldrapene. Nå har hun brutt all kontakt.

- Jeg har fryktelig på følelsen av at Veronica har noe med dette å gjøre, sa hun i retten.

- Ikke fra meg

Advokat Nybakk spente på sin side ben under Veronica Orderuds forklaring om at han hadde gitt henne detaljerte opplysninger om forliksforslaget kvelden før trippeldrapene fant sted.

- Jeg forklarte ikke Veronica om detaljene i forliket, jeg snakket kun svært kort med henne før jeg ba om å få snakke med Per, forklarte Nybakk .

Veronica Orderud har i retten hevdet at skriblerier om gårdskonflikten på en lapp som politiet har tatt i beslag i, stammer fra den aktuelle telefonsamtalen med Nybakk.

(NTB)

KALDT: Forholdet mellom forsvarerne til ekteparet Orderud er ikke lenger like godt etter at Pers forsvarere i dag har spurt ut vitnene. Her er Frode Sulland og Harald Stabell fotografert tidligere.