DRØMMEFORHOLD: Det blir klart vær med noen få minusgrader over store deler av landet på nyttårsaften. Her er fyrverkeriet over Oslo. Foto: Per Løchen / Scanpix
DRØMMEFORHOLD: Det blir klart vær med noen få minusgrader over store deler av landet på nyttårsaften. Her er fyrverkeriet over Oslo. Foto: Per Løchen / ScanpixVis mer

Kaldt og klart på nyttårsaften

Meteorologene melder om perfekte forhold for nyttårsraketter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk været der du bor på Dagbladets værsider!

(Dagbladet): «Dagmar» har passert, og det verste ekstremværet er over denne gang, ifølge meteorologene. Likevel blir det urolig vær også i tida som kommer.

— I kveld og i morgen tidlig passerer et hissig lavtrykk over Sør-Norge. Det blir ikke så kraftig som «Dagmar», men du bør regne med vanskelig vær i fjellovergangene.

Kaldere I lavere strøk og på Sørlandet og Vestlandet blir det regn i de kommende dagene, men en kald nordavind fra i morgen kan gi glatte veier når nedbøren fryser.

— Når lavtrykket har passert, ventes en litt lengre periode med roligere vær. Nordavinden gir lavere temperaturer. Det blir for det meste nedbør i form av snøbyger på nordvestsiden av fjellet, ellers blir det sol og opphold i resten av landet.

Dette mer «vinterlige» været holder seg fram til nyttårsaften, da det ventes en front med nedbør fra vest, sier meteorolog ved StormGeo, Jan Näs.

Fin nyttårsfeiring Temperaturene ventes å ligge mellom tre og seks plussgrader i Sør-Norge ut morgendagen, og så mellom minus sju og én plussgrad resten av uka.

Fredag blir den kaldeste dagen, med minusgrader de fleste steder i landet.

Det beste været i den kommende tidagersperioden kommer fredag og selveste nyttårsaften, ifølge meteorologene.

— Foreløpig ser det ut til å bli veldig fint på Østlandet, i Midt-Norge og i Nord-Norge på nyttårsaften. Vestlandet er dessverre ikke like heldig. I løpet av lørdag er en ny front på vei inn mot vest, og det er en risiko for nedbør og vind før klokka slår tolv, sier Näs.

Meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga, melder opphold på nyttårsaften også på Vestlandet:

— Både Vestlandet og Trøndelag får fint vær nyttårsaften, men det varer dessverre ikke lenge, sier han.

Mer nedbør i januar Allerede fra 1. nyttårsdag trykker det igjen på fra vest med lavtrykksaktivitet, og en ny periode med utrolig vær og vind står for tur.

— Det kan bli hard vind på kysten med kuling i fjellet. På Vestlandet og i fjellet kan det komme en ny storm. Hjemreisa over fjellet til eller fra Vestlandet første nyttårsdag kan bli problematisk, sier Haga.