SKIHELG: Hvitt, vakkert og ypperlig skiføre ved Sinober i Lillomarka.
Foto: Paul Kleiven / SCANPIX
SKIHELG: Hvitt, vakkert og ypperlig skiføre ved Sinober i Lillomarka. Foto: Paul Kleiven / SCANPIXVis mer

Kaldt vintervær over hele landet

Helgen byr på snø og kulde i alle landsdeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinteren har satt seg over hele landet. Kommende helg blir det snø og kulde i alle landsdeler. Søndag kan det bli solskinn og gode muligheter for en kald skitur.

- Det kan bli fine skiforhold søndag og utover i uken. Men kulden kan bli litt irriterende, sier statsmeteorolog Børje Johansson.

På Østlandet blir det forbigående mildere fredag og lørdag før kulden slår til igjen søndag og de første dagene av neste uke.

- Det kan bli ned til 15 kuldegrader i Oslo i begynnelsen av neste uke, og det ser ikke ut til at kulda vil gi seg med det første, sier Johansson.

- I indre strøk på Østlandet kan det bli betydelig kaldere, ned til 30 - 35 grader.

Mer snø

Før kulda siger på for alvor, kan Østlandet vente seg mye nedbør. Det meste kommer lørdag. Da kan det komme opp mot 20 cm snø enkelte steder, varsler statsmeteorologen.

Trøsten i vinterværet er at det klarner opp fra søndag og det kan bli en del sol både den dagen og de første dagene i neste uke.

Vinterlig

I resten av landet ligger det også an til snø og kaldt vær. Men det blir ikke like kaldt som på Østlandet de fleste steder.

- Temperaturen ser ut til å bli mellom 0 og minus fem grader på Sørlandet og Vestlandet. Sørlandet kan få snø fredag. På Vestlandet venter vi en del snøbyger i ytre strøk mens indre strøk kan få en del sol. Det blir en vinterlig værtype også langs kysten utover i neste uke, sier Johansson.

Møre og Romsdal får mye av det samme været som fylkene lenger sør. Her kan det også bli forbigående vestlig kuling søndag.

Kaldt i Finnmark

Midt-Norge får snø lørdag og søndag og vinteren holder seg også her så langt meteorologen ser foreløpig. Det blir kaldt og sol. I ytre strøk kan det komme snøbyger.

- I Nord-Norge blir det forbigående litt mildere, men i neste uke kommer det en kald værtype. På Finnmarksvidda kan temperaturen komme ned i 35 grader. Det kan komme snøbyger og skyer som demper den verste kulden noe utover i neste uke, forteller Johansson. 


Du finner Dagbladet.nos værtjeneste her!


(NTB)

 

HVIT HOVEDSTAD: Snøen er tilbake i Oslo, etter noen ukers fravær. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
HVIT HOVEDSTAD: Snøen er tilbake i Oslo, etter noen ukers fravær. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer