Regjeringen vil endre offentlighetsloven for å skjule kalenderposter

Kalenderpost avslører Gjelstens møte med departementet om hemmeligstemplet gift-plan

Innsynsretten regjeringen vil fjerne, viser at Bjørn Rune Gjelsten hadde hittil ukjente møter om omstridt gift-deponi. Klimaminister Ola Elvestuen (V) har ikke svart på Dagbladets spørsmål.

OMSTRIDT: Da ordføreren i Porsgrunn ba om innsyn i kalenderen til politisk ledelse, fant han at de har hatt flere møter med Bjørn Rune Gjelstens selskap om den svært omstridte deponi-saken.
OMSTRIDT: Da ordføreren i Porsgrunn ba om innsyn i kalenderen til politisk ledelse, fant han at de har hatt flere møter med Bjørn Rune Gjelstens selskap om den svært omstridte deponi-saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har mektige næringsinteresser målt krefter med lokalt samfunnsengasjement i Porsgrunn.

Et selskap eid av den styrtrike og mektige forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten vil nemlig anlegge et deponi for farlig avfall under Brevik og Heistad. Men planene er uønsket av lokalbefolkningen.

For allerede i 2015 vedtok kommunestyret å sette foten ned for Gjelstens planer. Det betyr at Gjelsten vil være helt avhengig av en såkalt statlig reguleringsplan for å få gjennomført sine planer. I praksis innebærer det, at kommunestyrets beslutning vil overkjøres av staten.

Og nettopp en slik løsning er det nå Gjelsten og hans selskap jobber for å få realisert, til kraftige protester fra lokalsamfunnet rundt Brevik.

Nå avdekker en dokument-bestilling Porsgrunn-ordfører Robin Kåss (Ap) har gjort, hittil ukjente sider ved den betente saken.

Her er møtene

Som følge av at ordføreren ba om innsyn i alle kalenderinnføringene i den elektroniske kalenderen til statsråd Ola Elvestuen og statssekretær Atle Hamar, for perioden 17. januar til 13. juli i år, blir det nå offentlig kjent hvem som har fått møte politikerne for å legge frem sin sak, på ulike tidspunkt i prosessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.