Statsråden hadde ukjent møte med Bjørn Rune Gjelstens selskap

Kalenderpost avslørte ukjent Gjelsten-møte - nå må Elvestuen svare

Flere av møtene til klimaminister Ola Elvestuen (V) er utelatt fra den offentlige kalenderen. Nå må han svare på spørsmål fra Stortinget.

MÅ SVARE: Senterpartiet vil vite hva Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mener om Regjeringens forslag om å inndra retten til innsyn i kalenderposter. Flere ukjente møter mellom politisk ledelse i departementet og Bjørn Rune Gjelstens selskap NOAH er ikke oppført i Regjeringens kalender. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
MÅ SVARE: Senterpartiet vil vite hva Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) mener om Regjeringens forslag om å inndra retten til innsyn i kalenderposter. Flere ukjente møter mellom politisk ledelse i departementet og Bjørn Rune Gjelstens selskap NOAH er ikke oppført i Regjeringens kalender. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet avdekket før helga at Klima- og miljødepartementet har hatt flere hittil ukjente møter med forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten og hans selskap. Dette ble først kjent da Porsgrunn-ordfører Robin Kåss krevde innsyn i kalenderen til departementets politiske ledelse.

På ett av møtene var både statsråd Elvestuen og Gjelsten tilstede personlig. På et annet møte var Gjelsten innkalt personlig, mens andre møter har vært mellom ledelsen i Gjelstens selskap NOAH og departementet.

Ingen av møtene har blitt publisert i statsrådens offisielle kalender. I denne kalenderen kommer det nemlig bare møter som departementet har bestemt at skal være åpne, og som departementet mener er «interessante» for journalister og andre.

Nå krever Senterpartiet at statsråden svarer Stortinget for sin håndtering av saken.

Krever svar

Som Dagbladet omtalte før helga, skjedde ett av møtene bare dager i forkant av at Gjelstens selskap la fram et omstridt forslag om konsekvensutredning av en statlig reguleringsplan for deponi i Brevik.

Fra slutten av juni til midten av juli forsøkte Porsgrunn-ordfører Robin Kåss forgjeves å få innsyn i dokumentet Gjelsten hadde drøftet med departementet på møtet 12. juni. Ordføreren ble først innvilget innsyn da departementet fastsatte planforslaget den 13. juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer