Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kålhuer tatt med 21 000 liter sprit

I går ble to nordmenn og to svensker arrestert for spritsmugling i Sverige. Politiet tok beslag i sprit for seks millioner kroner - og store mengder hvitkål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Mora i Sverige har lenge lurt på hvorfor store mengder hvitkål ble dumpet i skogen. Nå har de fått svar. En smuglerbande skjulte spritlastene sine bak kasser med hvitkål.

Norsk politi fikk mistanke om at det pågikk omfattende spritsmugling fra Sør-Europa, da de spante på en kjent norsk forbryter tidligere denne uka. De fulgte mannen til Sverige, og kontaktet svensk politi. I går tidlig gikk politiet til aksjon mot et lagerlokale i Mora i Midt-Sverige. Der fant de 21 000 liter 96 prosent sprit, til en gateverdi på seks millioner kroner. To nordmenn og to svensker ble pågrepet

- Vi har sterk grunn til å tro at lasten var ment for det norske markedet. Dette er en stor sak med store forgreininger, sier tolldistriktssjef Hallgeir Rapstad ved Hedmark og Oppland tolldistrikt til Dagbladet.no.

Lasten skulle trolig føres over grensa ved Østby, rundt 20 mil fra Mora.

Stort beslag

Så langt i år har norsk tollvesen beslaglagt i overkant av 80 000 liter sprit.

- 21 000 liter er omtrent det som får plass i en trailer. Dette er et stort spritbeslag, sier Rapstad.

Den svenske tollen tror at det er en svensk og en norsk liga som har samarbeidet om smuglingen. Politiet regner med å pågripe flere personer. De fire som ble tatt i går har trolig høye posisjoner i spritmiljøet, men de skal ikke være toppmenn.

- Spriten var gjemt på en lastebil. Lengst bak, mot dørene, har smuglerne stablet hvitkål fra golv til tak. Det var gjort for at tollerne ikke skulle se spriten hvis vi åpnet dørene, sier avdelingssjef Tony Magnusson ved Vest-Sverige tolldistrikt til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media