IS

- Kalifatet er tapt i sin helhet

Det siste felttoget mot Den islamske stat (IS) er vellykket. IS skal nå ha en halv kvadratkilometer igjen og har mistet alle sine andre landområder.

SEIER: Ifølge observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har de USA-støtte opprørsstyrkene beseiret IS i landsbyen Bhaghouz. IS-krigerne som var igjen skal nå ha overgitt seg og dermed gitt opp terrorgruppas siste landområdet. Her viser en opprørssoldat fram v-tegnet for seier. Foto: Fadel SENNA / AFP / NTB Scanpix
SEIER: Ifølge observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har de USA-støtte opprørsstyrkene beseiret IS i landsbyen Bhaghouz. IS-krigerne som var igjen skal nå ha overgitt seg og dermed gitt opp terrorgruppas siste landområdet. Her viser en opprørssoldat fram v-tegnet for seier. Foto: Fadel SENNA / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fra 40 000 krigere fra 110 land og et «kalifat» som strakte seg over store landområder i både Syria og Irak, er Den islamske stat (IS) nå omringet på absolutt alle kanter.

Det siste landområdet terrorgruppa har kontrollert, er helt øst i Syria, på grensa mot Irak i Eufrat-dalen er nå tapt, melder observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

- Dersom disse rapportene viser seg å stemme, står vi igjen med at kalifatet er tapt i sin helhet, sier orlogskaptein Thomas Slensvik ved Forsvarets høgskole til Dagbladet.

En talsperson for styrkene sier like før klokka 12.00 at IS har en halv kvadratkilometer igjen og at opprørerne vil erklære seier i Bhaghouz innen få dager.

«Kalifatet»

Da IS ble etablert i 2013, klarte de raskt å erobre store områder som følge av den kaotiske borgerkrigen i Syria. De neste to åra ble gruppa internasjonalt kjent for sine brutale kidnappinger, henrettelser og militære framgang i landene. Gruppa var også ansvarlig for en rekke brutale terrorangrep i Vesten.

På det meste kontrollerte på sitt største nesten en tredjedel av landområdene Syria og Irak i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer