Kalkunlåter blir partyplate

Norges største kalkunlåter skal utgis på plate. Ole Skaaraas (28) og Jon Erik Høgvold (34) har samlet sammen verstingene på noe som kan bli tidenes partyplate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Utvelgelseskriteriet er humor. Disse låtene er så sinnssyke at vi får latterkrampe hver gang vi hører dem, sier Ole Skaaraas.

Sammen med kompisen Jon Erik Høgvold skal han gi ut «Elvis Presley og Kiss er no' dritt» som består av 14 norske kalkuner fra slutten av 50-tallet fram til 1996.

Utvalget er delvis hentet fra Oles egen platesamling som teller rundt 12000 plater. Andre er lånt av musikkjournalistene Willi B. og Thor-Rune Haugen, i tillegg til Kristopher Schau i Gartnerlosjen.

Norsktopp-plager

Samlingen består både av såkalt seriøse artister og ukjente navn med tragiske skjebner. Inger Lise Rypdal, Gro Anita Schønn og Stein Ingebrigtsen er representert med den legendariske norsktopp-plageren «Popcorn».

- Refrenget «Heller kaffe uten sopp, enn popcorn uten pop», med uhyggelig dårlig komp, skårer høyt, ifølge Jon Erik.

Handelsminister Grete Knudsen er representert med EU-ræpp.

Den tidligere Vanguards-vokalisten Bjørn Nordvang får fullstengig latterkrampe når han skal synge en banal låt på direkten, skrevet av programleder i NRK Petre, Steinar Fjeld. Her er Beatles på nynorsk, og en godt beruset direktør i Stabburet som synger en julehilsen til de ansatte.

- Den aller største kalkunen er allikvel Mona, med låta «I Mitt liv». Singelen er spilt inn på et julebord hos et plateselskap i 1977. Mona vant karaokekonkurransen og stilte naken til coverfotografering samme kveld, forteller Jon Erik som er student og forfatter.

Risikerer søksmål

- Ofte gir coveret og tittelen en god indiksajon på kalkunfaktoren, sier Ole, bokbinder av yrke.

Ideen med å lage en kalkunsamling fikk gutta for flere år siden. De ønsket å gjøre låtene tilgjengelige for andre enn innbitte kitschsamlere.

- Vi gjør dette mer av kjærlighet enn ondskap. Dette er humor på høyt plan, Sier Ole.

- Nå håper vi bare at artistene ikke saksøker oss. Vi har ikke spurt om tillatelse til å bruke låtene, så det kan godt hende at noen får seg et gedigent sjokk, ler Jon Erik.

- Målet er å selge like mye som D.D.E. Hadde de ikke vært så kjente, skulle de fått en hedersplass i samlingen, legger han til.