Kaller arbeidsministeren «fadderen til jævelskapen»

Yngve Hågensen flesker til.

NÅDELØS: Yngve Hågensen var nådeløs i sin 1. mai-tale i Levanger. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix
NÅDELØS: Yngve Hågensen var nådeløs i sin 1. mai-tale i Levanger. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen lot arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) gjennomgå i sin 1. mai-tale i Levanger.

Eriksson kommer fra Levanger og ble av Hågensen omtalt som «fadderen til jævelskapen», skriver Levangeravisa. Den tidligere LO-toppen viste til den politiske streiken i januar.

- LO, Unio og YS og mange andre gikk sammen i en politisk streik vi nesten ikke har sett maken til i etterkrigstid. Det var en streik mot en borgerlig regjerings politikk, den blåblå regjeringen som er den mest konservative regjeringen vi har hatt i etterkrigstiden. Demonstrasjonen samlet ikke titusener, men hundretusener landet over. Ikke minst her i Nord-Trøndelag, hvor fadderen til jævelskapen kommer fra, sa Hågensen.

Støre til angrep Også Støre gikk ut mot de blåblå i dag.

I sin første 1. mai-tale som Ap-leder angrep Jonas Gahr Støre regjeringen og manet til solidaritet med båtflyktninger på Middelhavet og arbeidstakere i Norge.

I strålende solskinn på Torgallmenningen i Bergen fredag snakket Arbeiderparti-lederen om et ustabilt Midtøsten og båtflyktningene i Middelhavet. Støre siterte Martin Tranmæl som sa at «vi skal ha beina plantet i norsk jord, men ansiktet vendt utover».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.