Kaller Assad dette for våpenhvile?

Det syriske regimet har utført en rekke artilleriangrep i dag.

ARTILLERIANGREP: Dette bildet kommer fra Shaam News Network og skal vise røyk som stiger fra bygninger i Homs i Syria. Ifølge aktivister har angrepene gradvis økt siden våpenhvilen formelt trådte i kraft torsdag i forrige uke. Foto: AP Photo/Shaam News Network/Scanpix
ARTILLERIANGREP: Dette bildet kommer fra Shaam News Network og skal vise røyk som stiger fra bygninger i Homs i Syria. Ifølge aktivister har angrepene gradvis økt siden våpenhvilen formelt trådte i kraft torsdag i forrige uke. Foto: AP Photo/Shaam News Network/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syriske styrker har i dag styrket sine artilleriangrep på områder der opposisjonen har tatt tilhold, melder nyhetsbyrået AP.

Angrepene illustrerer at den FN-meklede fredsplanen faller fra hverandre - til tross for at norske og andre utenlandske observatører er på plass i landet.

Gradvis økning i volden Volden, som har vært omfattende i Syria det siste året, har minsket drastisk siden våpenhvilen formelt trådte i kraft torsdag i forrige uke, men regimet har gradvis trappet opp angrepene.

Det er opprørshovedstaden Homs som har vært utsatt for de hardeste angrepene, som i det stille begynte fredag - bare en dag etter at våpenhvilen trådte i kraft i Syria.

- Artilleriangrepene rammet byen byen med et minutts mellomrom, sier Rami Abdul-Rahman, som leder den England-baserte aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights, til nyhetsbyrået AP.

For liten observatør-styrke FN-sjef Ban Ki Moon har omtalt volden som sporadisk, men erkjenner at en observasjonsstyrke på rundt 250-300 medlemmer som skissert opp av spesialutsending Kofi Annan kan være for liten.

EU-land vil stille opp med fly og helikopter for observatørene, opplyser han.

Ifølge aktivisten Adel al-Omari ble også byen Busra al-Harir angrepet av tungt skyts fra stridsvogner. Byen er et av hovedsetene til opprørshæren Free Syrian Army. Minst to skal ha blitt drept i volden i dag.

- Har halvert Assads reserve Representanter fra 57 land møttes i dag i Paris for å diskutere sanksjonene mot president Bashar al-Assad. Den franske utenriksministeren Alain Juppé hevder i dag at de internasjonale sanksjonene mot regimet har halvert Syrias finansielle reserve, skriver AP.

- Men de syriske myndighetene prøver aktivt å finne alternative måter å unngå disse sanksjoner, og andre land tilbyr mer eller mindre alternative avtaler. Vi må svare til disse unnamanøvrene, sier Juppe.