Kaller Den katolske kirke og konservative, muslimske land hyklerske

Likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) taler Roma midt imot.

I NEW YORK: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) er i New York for å lede den norske delegasjonen under FNs kvinnekommisjon. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
I NEW YORK: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) er i New York for å lede den norske delegasjonen under FNs kvinnekommisjon. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW  YORK (Dagbladet): I dag holder hun innlegg i FNs kvinnekommisjon i New York.

- Verdensbanken sier at vold mot kvinner et et større problem enn hiv, aids, malaria, kreft og trafikkulykker til sammen. Det er et folkehelseproblem av gigantisk omfang, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Hun vil ikke pakke inn budskapet i diplomatiske vendinger.

- Hykleri - Vold mot kvinner handler ikke om kultur, religion eller sånne ting. Det handler om mangel på anerkjennelse av kvinners rettigheter, om maktmisbruk, om manglende likestilling, og om en god dose hykleri. Den store moralske krisa i verden er ikke at kvinner bestemmer over sin egen seksuelle aktivitet, men at de ikke får gjøre det.

Hun mener konsekvensen er at millioner av kvinner dør årlig, og at jenter lider fordi de ikke får samme rettigheter som gutter.

- Det er dessverre mange konservative politikere og land som tradisjonelt har nektet kvinner rett til selvbestemmelse og deltakelse. Blant annet er Vatikanet veldig sentrale. Selv om de bare er observatør i FN, har de et veldig effektivt arbeid for å slå tilbake rettigheter som er oppnådd og hindre at vi kommer videre. De er i en allianse med blant annet Iran, Saudi-Arabia, Russland, Nicaragua og Malta, sier Thorkildsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer