Storbritannia

Kaller drapet terrorisme

Britisk politi beskriver drapet på den konservative toppolitikeren David Amess (69) som en terrorhandling med mulige bånd til «islamistisk ekstremisme».

DREPT: Den konservative britiske politikeren, David Amess, ble drept fredag. Politiet beskriver nå hendelsen som terrorisme. Foto: NTB
DREPT: Den konservative britiske politikeren, David Amess, ble drept fredag. Politiet beskriver nå hendelsen som terrorisme. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): En 25 år gammel mann ble pågrepet på åstedet og er siktet for drapet.

Den politiske veteranen Amess, som har sittet i det britiske parlamentet siden 1983, døde etter å ha blitt knivstukket flere ganger under et møte med velgere i hjemdistriktet i Essex fredag. Han etterlater seg kone og fem barn.

Drapet ryster Storbritannia og støtteerklæringer har strømmet inn fra alle sider av politikken.

Hendelsen skjer bare fem år etter at et annet britisk parlamentsmedlem, Jo Cox, ble drept.

- Islamistisk ekstremisme

Motivet til 25-åringen, som er pågrepet for drapet, er ennå ikke helt klart, men politiet definerer hendelsen som terrorisme.

- Den tidlige etterforskningen har avdekket en potensiell motivasjon knyttet til islamistisk ekstremisme, heter det i en uttalelse fra politiet natt til lørdag, ifølge The Guardian.

Samtidig opplyser politiet at de tror mannen har handlet alene, og ingen andre er etterlyst i saken.

Amess holdt et møte for velgerne i valgdistriktet sitt i en kirke da han ble angrepet fredag morgen. Politi og ambulansepersonell skal ha kommet til stedet i løpet av få minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer