Kaller dykkerrapport et makkverk

«Et historieløst makkverk» er ordene pionerdykker Tom Eng bruker for å karakterisere rapporten fra kommisjonen som har gransket nordsjødykkernes forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ikke gransking. Rapporten er laget av en liten eksklusiv professorklubb som har frastøtt seg all kompetanse. Den er rett og slett et bestillingsverk, hevder Tom Eng overfor NTB.

Sammen med sju andre fra Nordsjødykker Alliansen var han møtt fram da leder Petter A. Lossius i kommisjonen som har undersøkt pionerdykkerne i Nordsjøens forhold, overrakte en rapport på 176 sider til arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman (H) mandag ettermiddag.

Nordsjødykker Alliansen var fra starten av selv med i kommisjonen, men trakk seg i likhet med flere andre interesseorganisasjoner underveis.

Kommisjonen konkluderer i sin sluttrapport med at de pionerdykkerne som har lidd økonomiske tap, bør få erstatning. Ordningen foreslås etablert og finansiert av staten.

Videre ønsker kommisjonen at også rettighetshavere/operatører må bli invitert til å bli med i finansieringen. Rapporten inneholder imidlertid ingen forslag om hvordan dette skal gjøres i praksis.