Trump langer ut mot James Comey

Kaller eks-FBI-sjefen «slimål» og antyder at han bør kastes i fengsel

Eks-FBI-direktøren stiller i stort intervju.

IKKE PÅ GOD FOT: President Donald Trump og tidligere FBI-direktør James Comey har ligget i ordkrig med hverandre siden sistnevnte fikk sparken i fjor vår. Foto: Evan Vucci, Andrew Harnik / AP / NTB Scanpix
IKKE PÅ GOD FOT: President Donald Trump og tidligere FBI-direktør James Comey har ligget i ordkrig med hverandre siden sistnevnte fikk sparken i fjor vår. Foto: Evan Vucci, Andrew Harnik / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ordkrigen mellom Donald Trump og James Comey nådde i dag nye høyder. I flere tvitringer langer presidenten ut mot den tidligere FBI-direktøren.

«Sleipe James Comey, en mann som alltid kommer dårlig ut (han er ikke smart!), vil bli husket som den VERSTE FBI-direktøren i historien, med god margin!» skriver Trump.

I andre tvitringer får den sparkede direktøren attesten «slimål», «lekkasjemaker» og «løgner».

Aktuell med bok

Comey er aktuell med selvbiografien «A Higher Loyalty», hvor han går hardt ut mot Trump, som ga ham sparken i fjor vår. TV-kanalen ABC sender i natt norsk tid et større intervju med ham.

Ifølge medier som har lest boka, framstiller han presidenten som en mafiaboss-aktig figur og hevder han ble forsøkt presset i forbindelse med etterforskningen av russernes angivelige påvirkning av presidentvalget.

Comey beskriver Trump som uetisk og «upåvirket av sannheten», og kaller presidentskapet hans for «en skogbrann» som gjør stor skade på USAs normer og tradisjoner.

Budrunde

Innimellom tvitringer om bl.a. den nylige bombingen av mål i Syria finner Trump altså tid til å slå tilbake mot Comey, og antyder at det rette stedet for 57-åringen er bak lås og slå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer