Kaller Erna inn på teppet

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre ber statsminister Erna Solberg (H) om å komme til Stortinget og forklare de nye, strenge tiltakene og hvordan regjeringen skal beskytte sårbare grupper.

- INNGRIPENDE: Jonas Gahr Støre kaller statsministeren inn til Stortinget for å forklare de nye tiltakene. De mener han er svært inngripende. Video: Gilbrant og Johansen / Dagbladeat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ber statsministeren komme til Stortinget og orientere om hvordan regjeringen vil følge opp de mest inngripende tiltakene siden 12. mars, sier Støre til Dagbladet.

Han fulgte som resten av Norge regjeringens pressekonferanse mandag da flere nasjonale innstramminger ble innført.

Ifølge det offentlig kjente beslutningsgrunnlaget går det fram en faglig uenighet om tiltakene mellom Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet. Utarbeidelsen av de nye tiltakene ble også gjort i løpet av helgen med korte tidsfrister.

Støre legger til grunn at regjeringen har gjort det beste de kan for å beskytte nordmenn mot smitte.

- Spørsmålet til statsministeren er at det allerede i mars ble pekt på sannsynligheten for en ny topp når mørket faller på. Nå skjer det. Da må vi få vite hva som førte til at det ble en så intens snuoperasjon gjennom helgen. Dette har nærmest vært forutsett. Det er nyttig for Stortinget å vite hvordan regjeringen har forholdt seg til det, sier Støre.

Dette må Erna svare på

Ap-lederen er urolig for hva en ny runde med sterkt inngripende tiltak vil føre til, og peker ut tre hovedpunkter Erna Solberg må svare ut:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer