ETTERFORSKER: Politiet har jobbet gjennom hele helga for å søke etter spor som kan felle mannen som har drept Hilda Feste. Foto: Leif Stang
ETTERFORSKER: Politiet har jobbet gjennom hele helga for å søke etter spor som kan felle mannen som har drept Hilda Feste. Foto: Leif StangVis mer

Kaller inn moduskandidater til politisamtaler

Politiet har kartlagt noen moduskandidater som blir hentet inn til samtaler i etterforskningen av drapet på Hilda Feste (98)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Ørjan Ogne sier til Dagbladet at politiet jobber på flere fronter i forhold til moduskandidatene. Først kan de kartlegge kandidatenes bevegelser søndag for en uke siden. Deretter kan de ta dem inn til samtaler for å få stilt spørsmål om disse bevegelsene.

- Noen vet - Samtaler er ofte et greit virkemiddel i den delen av etterforskningen, men jeg vil ikke forteller nøyaktig hva vi foretar oss nå. Det er i allefall åpenbart at det finnes noen som vet hvem gjerningsmannen er. Personen selv vet, men i tillegg kan det være andre personer som sitter på informasjon som peker mot en spesiell mann. Disse må ikke nøle med å kontakte politiet., sier Ørjan Ogne.

Han vil ikke antyde noe antall på moduskandidater de sjekker opp. De ser først og fremst etter menn som tidligere er dømt for alvorlig voldskriminalitet, seksuelle overgrep og personer med alvorlige psykiske lidelser.

Politiet har ennå ikke fått svar på DNA-prøvene som er sendt til Rettsmedisinsk institutt. De kan komme når som helst, og det har tidligere blitt antydet at de kunne komme i løpet av helgen. Etterforskere sitter klare for å ta imot ny informasjon, som forhåpentlig kan bidra til en oppklaring av det brutale drapet på 98 år gamle Hilda Feste.

- Må melde seg Hilda Feste ble funnet død sist søndag kveld. I forkant av dette skal en hjemmesykepleier har åpnet døren til leiligheten hennes og sett at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep. Kort tid etter kom hjemmesykepleieren tilbake sammen med to kolleger.  De fant henne død på soverommet. Politiet ble varslet klokka 21.20.  Alle som var ute i Os sentrum mellom klokka 19.30 og 22.30 oppfordres til å kontakte politiet for å bidra til en oversikt alle bevegelser.