Kaller inn nye til avhør

Toska og sentrale personer i ransmiljøet trekkes sterkere inn i Munch-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter dagens rettsforklaring av Munch-tiltalte Bjørn Hoen (38), vil politiet kalle inn sentrale personer i det såkalte ransmiljøet på Østlandet til avhør.

Hoen kom med flere overraskelser i retten, der han navnga en nær venn av David Toska som oppdragsgiver til å skaffe bilen som ble brukt i Munch-ranet.

Den nå avdøde mannen er også en politiet mistenker var del av ranslaget Toska ledet i Stavanger under NOKAS-ranet.

Hoen navnga også to andre sentrale personligheter i det såkalte ransmiljøet på Østlandet, som han etter Munch-ranet håpet kunne hjelpe ham å skaffe polaroidbilder av de stjålne bildene Skrik og Madonna.

Disse to - en norskpakistaner som går under navnet «Onkel Skrue» i ransmiljøet, og en venn av David Toska, vil nå bli avhørt av politiet etter Hoens forklaring i retten.

- Jeg er overrasket over at han var så tydelig i sin forklaring, sier aktor Terje Nybøe til Dagbladet.no.

- Vi blir nå nødt til å avhøre noen av disse personene som nevnes. Særlig de to som ble kontaktet i forbindelse med polaroidbildene, sier han.

Nybøe sier også at det nå er mer aktuelt å kalle inn David Toska som vitne i retten. Dette hartidligere bare vært under vurdering, men i dagens forklaring går Hoen langt i å antyde at David Toska stod bak planene om å rane Munch Museet.

- Toska har kommet sterkere inn i bildet. Sånn som saken står nå, ser vi at han har hatt en rolle i denne saken. Hvilken rolle er for tidlig å si. Men hans navn er nå nevnt mange nok ganger, sier Nybøe til Dagbladet.no.